Obustavljen postupak protiv direktora „zbog nošenja maski u školama”

Branko Ružić (Foto A. Vasiljević)

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete Branko Ružić potvrdio je da je Tužilaštvo donelo odluku o obustavi postupka protiv direktora škola i istakao da je apsurdno da se direktori pozivaju na saslušanja zato što poštuju mere Kriznog štaba.

Ružić se danas sastao sa predsednikom Društva direktora Srbije i direktorom Druge ekonomske škole Dejanom Nedićem i članom UO Društva, direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem povodom nedavnih razgovora, koje je policija, po nalogu Tužilaštva, obavila sa nekoliko direktora osnovnih i srednjih škola.

Ministar je porucio da je, u saradnji sa Ministarstvom pravde, Tužilaštvo, nakon sagledavanja situacije, donelo odluku o obustavi postupka po predmetnoj krivicnoj prijavi.

„Daljih ovakvih razgovora sa direktorima neće biti”, rekao je Ružić, a saopštiolo Ministarstvo prosvete.

Ružić je naglasio da premijerka Ana Brnabić i on dele stav da je apsurdno da se pozivaju direktori škola na saslušanja zato što poštuju mere Kriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnije sredstvo zaštite od virusa kovid 19.

Dodao je da je veoma zahvalan na posvećenosti svih zaposlenih u prosveti da se održi vaspitno-obrazovni sistem, kao i disciplina koja čini da škole ne budu mesto veće transmisije virusa.

Nedić i Bjelanović zahvalili su se u ime direktora i premijerki i ministru na razumevanju i razjašnjavanju nedoumice, dodaje se u saopštenju.

Nedić je u izjavi za Tanjug preneo da ih je ministar obavestio da tužilaštvo obustavlja postupak protiv direktora škola, dodajući da ostaje „gorak ukus” u ustima, jer su direktori koji su odlično radili u ovom periodu, čuvali zdravlje đaka i zaposlenih, doživeli ovako nešto.

Postupak je pokenut po tužbi Sindikata zaposlenih u policiji, jednog od policijskih sindikata.

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*