Od početka godine podeljeno oko 6.000 vaučera za odmor u Srbiji

planineIzvor: Shutterstock

U prva tri dana januara podeljeno 3.695 vaučera za odmor u Srbiji, a samo od jutros prijavilo se skoro 2.100 građana, izjavio je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

On je na TV Pink rekao da za vaučere mogu da se prijave svi penzioneri, punoletni građani koji su prijavljeni Nacionalnoj službi za zapošljavanje, ratni invalidi i studenti, a da su pojedinosti dodeli vaučera objavljene na sajtu MojaSrbija.rs.

„Najbitnije je da smo spremni i da će Pošta Srbije podeliti 100.000 vaučera veoma brzo i efikasno“, rekao je Đorđević.

On je najavio da će za Božić raditi najmanje 10 pošta, a narednog dana više od 50.

Podsetimo, vučerom za subvencionisani odmor u Srbiji  može da se plaća isključivo usluga smeštaja, a ne ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i slično.

Vaučer se može koristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i izvan mesta studiranja korisnika vaučera, i to isključivo za smeštaj u trajanju od najmanje pet noći.

Korisnik vaučera prijavu podnosi lično i tom prilikom stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju.

„Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP Pošta Srbije podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana odnosno period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana“, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sve informacije, kao i obrasci za prijavu za turističke vaučere, dostupni su na sajtu resornog ministarstva.

Vaučer se može koristiti zaključno sa 20. novembrom 2022. godine.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*