Odbor doneo odluku o doktoratu: Neakademski; Mali: Znam koliko znam i znam da to nisam uradio

FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ bk

Beograd — Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na današnjoj sednici utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog. Oglasio se i ministar.

Na današnjoj sednici Odbora za profesionalnu etiku preinačena je odluka Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka i jednoglasno utvrđeno postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije, preneo je Tanjug.

FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ bk

Kako je navedeno u saopštenju Odbora, Mali je u disertaciji „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji“, odbranjenoj na FON-u 2013. godine, učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike.

Zauzet je stav da je u delu disertacije „doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora“.

„Odbor za profesionalnu etiku je konstatovao da predloženu meru javne osude dekan FON nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana fakulteta“, navodi se u saoštenju.

Odbor za profesionalnu etiku dostaviće konačno rešenje Senatu Univerziteta radi „postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi“, navedeno je još u saopštenju.

Ubrzo se oglasio i ministar finansija, koji se nalazi u Skupštini Srbije, gde obrazlaže predlog budžeta za narednu godinu, rekavši da je za njega danas tema predlog budžeta za 2020. godinu.

Mali je dodao da će o doktoratu govoriti u narednim danima.

„Znam koliko znam, znam da to nisam uradio, a to što nekom ova tema znači iz političkih razloga, to ne mogu ni da komentarišem. U svakom slučaju u narednih nekoliko dana ću se obratiti i na tu temu, a sada, da budem iskren, interesuje me budžet Srbije i da se pozabavim onim za šta sam plaćen od građana Srbije“, rekao je Mali za Tanjug.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*