Odobrenje ulaska u SAD za vakcinisane strane putnike

VAŠINGTON –

SAD će prihvatiti dolazak stranih državljana koji su vakcinisani vakcinama zvanično odobrenim od strane nacionalne Agencije za hranu i lekove (FDA) ili Svetske zdravstvene organizacije (SZO), saopšteno je iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Bela kuća je 20. septembra najavila da će SAD u novembru ukinuti ograničenja na putovanja za potpuno vakcinisane građane iz 33 zemlje uključujući Kinu, Indiju, Brazil i većinu evropski država, ali tada nije precizirano koje će vakcine biti prihvaćene, prenosi Rojters.

korona, kovid, svet, epidemija, pandemija

Izvor: Pixabay

Predstavnica CDC izjavila je sinoć da šest vakcina koje su odobrene za hitnu upotrebu od strane FDA ili od SZO zadovoljavaju kriterijume za putovanje u SAD.

Američke avio kompanije su izrazile zadovoljstvo odlukom CDC da se odobre putovanja vakcinisanim putnicima iz inostranstva.

Iz nekih zemalja je vršen pritisak na Bajdenovu administraciju da prihvati vakcine odobrene od strane SZO, s obzirom da se preparati koje je odobrila FDA ne koriste masovno u svim zemljama.

Tokio: Broj novozaraženih najniži još od 19. oktobra prošle godine

Gradska vlada Tokija saopštila je danas da je broj novozaraženih od kovid-19 u glavnom gradu Japana pao na 82, što je najniži nivo od 19. oktobra prošle godine.

U avgustu je zabeležen vrhunac epidemije sa više od 5.000 slučajeva dnevno izazvanih veoma zaraznom delta varijantom, preneo je Rojters.

U Tokiju i većem delu Japana prošle nedelje ukinuto je vanredno stanje koje je trajalo skoro šest meseci.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*