Okanović: Kad dete sedne za volan – zakon mu ne može ništa

Ako zateknete dete za volanom automobila vi njemu ne možete po zakonu praktično ništa.

Ako ima između 14 i 16 godina možete da mu izreknete samo vaspitnu meru, izjavio je za RTS direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, povodom teške saobraćajne nesreće u nedelju uveče u Zemun Polju.
Ako zateknete dete za volanom automobila vi njemu ne možete po zakonu praktično ništa.
Okanović: Kad dete sedne za volan - zakon mu ne može ništa
U saobraćajnoj nesreći poginula je 14-godišnja devojčica, a troje dece je povređeno. Prema prvim informacijama, automobil koji je sleteo s puta i udario u banderu vozio je tinejdžer bez dozvole.
Kako prenosi RTS, teško povređena devojčica je na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra, a lekari ocenjuju njeno stanje kao kritično.
Dečak povređen u istoj nesreći leči se u Institutu za majku dete, ima povrede ruke i noge i nije u životnoj opasnosti.
Nezvanično, za volanom automobila marke „pežo“ kovinskih tablica bio je dečak od 14 godina, koji je pokušao da sakrije da je vozio.
U vozilu je bilo sedam osoba, većinom maloletnih, a krenuli su na proslavu.
Ako zateknete dete za volanom automobila vi njemu ne možete po zakonu praktično ništa. Ako ima između 14 i 16 godina možete da mu izreknete samo vaspitnu meru. Zbog toga nije retkost da možete videti na našim saobraćajnicama da deca, maloletnici koji nemaju položen vozački ispit, upravljaju vozilom jer i oni i roditelji znaju da im policija, odnosno sudstvo ne može praktično ništa„, kaže Okanović.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*