Omladina Demokratske stranke zauzela centralu partije u Beogradu

Foto: Tanjug

BEOGRAD: Omladina Demokratske stranke zauzela je večeras centralu stranke u Beogradu, nakon što je Predsedništvo DS ranije danas raspustilo omladinski klub DS i više beogradskih odbora, saznaje Tanjug.

Foto: Tanjug

Predsedništvo Demokratske stranke danas je, zbog „neposlušnosti“, raspustilo više opštinskih odbora stranke u Beogradu, kao i nedavno izabrano rukovodstvo stranačkog podmlatka, rečeno je ranije Tanjugu.

Kako navodi Tanjugov izvor, Predsedništvo DS je raspustilo omladinu prvi put u istoriji te stranke, ali i Gradski odbor Beograda i još desetak odbora, tako da DS sada, kako kaže, više ima raspuštenih i neaktivnih odbora u odnosu na ukupan broj, a sve to, kako bi predsednik stranke imao kvorum na Glavnom odboru.

“Revoltirani time omladinci su došli u prostorije DS u Nušićevoj ulici i protestuju. Pridružuju im se i starije kolege. DS je uvek bila avangrada, misleća, uvek je upućivala kritike”, rekao je taj izvor.

Kako kaže, predsednik stranke Zoran Lutovac je danas bio iznerviran time što je omladina DS napustila Glavni odbor, jer nije hteo da podnese izveštaj o novcu, posle čega je raspusio i gradski odbor i omladinu i sve odbore u Beogradu koji nisu podržali njegov predlog.

“Takav revanšizam u DS se nije video”, rekao je sagovornik Tanjuga.

Ostajemo dok se ne poništi nestatutarna odluka

Omladina Demokratske stranke (DS), zauzimanjem večeras centrale te stranke u Beogradu, izražava nezadovoljstvo odlukom Predsedništva DS da raspusti izabran podmladak i ostaće ovde dok se ne poništi nestatutarna odluka, izjavio je član Demokratske omladine Nemanja Ivanović.

Ivanović je rekao Tanjugu da će mladi ostati u centrali stranke dok se, navodi, ne poništi nestatutarna odluka o raspuštanju omladine DS.

„Mi smo došli u centralu, koja je isto naša, kako bismo dobili odgovore. Izvršni odbor je doneo odluku na sednici da raspusti demokratsku omladinu i to bez ikakvog prava i bez obrazloženja zašto su nas raspustili. Ta odluka nas je šokirala i ovo je naš odgovor na to“, rekao je Ivanović.

Upitan da li im se do sada obratio neko iz Izvršnog odbora stranke, Ivanović je kazao da im se obratio predsednik tog odbora Dušan Kostadinović u prolazu sa, kako kaže, ironičnim komentarom:

„Raspustio sam vas, jer mi niste simpatični“.

U centralu DS pristiže sve više mladih kako bi, kako navode, istrajali u nameri da se poništi ta, kako kažu, nestatutarna odluka predsedništva stranke.

Među njima su, kako se moglo čuti na licu mesta, mladi iz DS ne samo iz Beograda, već i iz drugih gradova.

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) raspustilo je danas na sednici izabrani podmladak stranke zbog „neposlušnosti“, kao i više opštinskih odbora stranke u Beogradu.

Božović: U DS se demokratija stavlja po strani

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović pružio je večeras podršku omladini te stranke i opštinskim odborima koji su ranije danas na sednici Glavnog odbora, kako kaže, raspušteni bez obrazloženja.

„Duboko sam šokiran načinom i odlukama kojima se najaktivniji i najuspešniji deo stranke raspušta i zabrinut sam što se u DS-u demokratija stavlja po strani“, rekao je Božović u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, oni koji su se borili sedam godina protiv sadašnje vlasti, koji su uvek bili u prvim redovima, danas se kažnjavaju raspuštanjem jer, navodi, ne misle isto kao predsednik Demokratske stranke.

„Šokiran sam njegovim odlukama. Stojim iza mladih u DS-u i opštinskih odbora koji su raspušteni bez obrazloženja“, naveo je Božović.

Na današnjoj sednici DS, predsedništvo te stranke raspustilo je, zbog „neposlušnosti“, više opštinskih odbora stranke u Beogradu, kao i nedavno izabrano rukovodstvo stranačkog podmlatka.

Omladici DS-a su večeras u znak protesta na tu odluku, zauzeli centralu stranke u Beogradu.

Milojičić: Puna podrška omladini DS

Poslanik Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojičić Kena podržao je danas članove omladine DS koji su večeras zauzeli centralu stranke u Beogradu.

“Puna podrška omladini DS u stajanju na put diktaturi u Demokratskoj stranci”, kratko je za Tanjug prokomentarisao Milojičić najnovija dešavanja u stranci.

Omladina Demokratske stranke zauzela je večeras centralu stranke u Beogradu, nakon što je Predsedništvo DS ranije danas raspustilo omladinski klub DS-a i više beogradskih opštinskih odbora.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*