Osmi kongres Demokratske partije socijalista u Podgorici u senci afere „Koverat“

Milo Đukanović

NIJEDAN do sada kongres Demokratske partije socijalista (bilo ih je sedam) ne održava se u složenijoj političkoj i društvenoj atmosferi obojenoj brojnim aferamama koje potresaju i vrh države.

Milo Đukanović

Predsedništvo partije je jednoglasno usvojilo predloge opštinskih organizacija da kandidat za predsednika bude aktuelni lider Milo Đukanović, a njegov zamenik Duško Marković. Međutim, minulih meseci na adresu državnog vrha, tužilačkih i pravosudnih organa, preko društvenih mreža stizali su kompromitujući snimci koje je iz Londona emitovao biznismen i vlasnik „Atlas grupe“ Duško Knežević.

Tako je dan uoči održavanja kongresa Knežević na „Instagramu“ pustio snimak na kome se vidi kako on daje novac Slavoljubu Migu Stijepoviću u vreme izborne kampanje za potrebe DPS 2016. godine.

U odnosu na prvobitni snimak koji je objavljen pre nekoliko meseci na ovom „produženom“ čuje se kako Knežević, dok predaje koverat tadašnjem gradonačelniku Podgorice, a danas sekretaru predsednika države, kaže: „Stijepoviću, 47.500 je ovde i još pedeset, to ti je 97.500 za Mila“!

U DPS kažu da su i u prošlosti imali udare, ali su uspeli da opstanu.

– Sve to se radilo i radi kako bi DPS eliminisali kao dominantnog faktora na političkoj i društvenoj sceni Crne Gore – kaže za „Novosti“ Miodrag Vuković, funkcioner DPS.

Duško Knežević i Slavoljub Stijepović, Foto printskrin

Socijalisti Mila Đukanovića poručuju da je ta partija u „snaženju crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta napravila neke važne korake“, ali da je ostao još jedna iskorak kojim će ispraviti „veliku nepravdu učinjenu Crnoj Gori na početku 20. veka“. U politički program DPS je uneo odrednicu o „obnovi Crnogorske pravoslavne crkve.

– Sve ono što je bilo skrajnuto i pokušano da bude uništeno iz našeg istorijskog trajanja i kao države i kao nacije rehabilitovali smo, a kao još jedan od stubova države koji treba da bude obnovljen je Crnogorska pravoslavna crkva koja je uništena na jedan neverovatan način Crnogorcima i crnogorskoj državi na početku prošlog veka dekretom monarha, a ne nikakvim verskim aktima – kaže Miodrag Vuković.

DUŠKO KNEŽEVIĆ ODGOVARAO NA PITANjA NA „INSTAGRAMU“

PRE puštanja poslednjeg snimka, Duško Knežević je na „Instagramu“ odgovarao na brojna pitanja pratilaca. On je kazao da je favorit Zapada u rušenju Mila Đukanovića dodajući da ima čvrste dokaze da u crnogorskom tužilaštvu već deluju klanovi koji rade na smeni Milivoja Katnića, glavnog specijalnog državnog tužioca.

Na pitanje kako komentariše dešavanja oko bivše savetnice Mirne Nikčević i trojice ambasadora koji su joj platili kaznu zbog vređanja Srba, SPC i vernika, Knežević je poručio da „kada bude srušena mafijaška vlast u Podgorici“ prvo će biti potrebno da se normalizuju odnose sa Srbijom, kao i da „treba ukinuti granice između Crne Gore i Srbije i radne dozvole, povezati dve države na svaki način“.

IZVOR:NOVOSTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*