Otvoren rekonstruisan Zavod za javno zdravlje u Somboru

U Somboru je danas, posle rekonstrukcije i adaptacije, otvoren objekat Zavoda za javno zdravlje.

Zgrada koja je izgrađena 1875. godine bila je potpuno ruinirana. Dotrajala strujna mreža, česti kvarovi vodovodnih i kanalizacionih instalacija, pukotine u zidovima, farba koja se ljušti, pločice otpadaju, bedem se urušava, fasada nije krečena više od trideset godina – samo su neki od problema s kojima su se suočavali pacijenti i zaposleni u ovoj ustanovi.

Prilikom posete Zavodu, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da su loši uslovi za rad, posebno u laboratorijama, svakodnevno pretili da se pokvari sofisticirana i skupa oprema, što bi uticalo na kvalitet zdravstvene zaštite za više od 180.000 korisnika.

Sekretar Gojković naglasio je da je zahvaljujući sredstvima koja je obezbedila Pokrajinska vlada prošle godine započeta rekonstrukcija ovog objekta, i dodao da je u kratkom periodu, samo za zdravstvo u Somboru, Pokrajina izdvojila 200 miliona dinara.

Najznačajnije ulaganje ove godine u Somboru biće početak sveobuhvatne rekonstrukcije u Opštoj bolnici, a ovom prilikom potpisan je i Ugovor o finansiranju i realizaciji programa iz oblasti društvene brige o javnom zdravlju Grada Sombora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*