Ovsena kaša – preukusan, kremast i zasitan doručak za užurbana jutra

Foto: pixabay
Ovsena kaša jedan je od najzdravijih opcija za doručak, a uz malo mašte može postati jako ukusan i zasitan obrok. Možete je spremati sa vodom, jogurtom ili mlekom, uz kuvanje ili bez njega, te obogatiti svojim omiljenim dodacima, tako da su opcije zaista brojne, pa svako može naći savršen recept za ovsenu kašu baš po svom ukusu.

Mi vam danas donosimo jedan jednostavan recept za ovsenu kašu bez kuvanja, koju možete napraviti uveče, staviti u frižider i ujutru već imate ukusan i zdrav doručak, što je velika prednost, naročito kada ste u žurbi. Uputstva za pripremu pogledajte u nastavku:

Ovsena kaša

Sastojci:

  • 1 banana, narezana na kolutove
  • 1 kašika nezaslađenog bademovog ili kikiriki putera (ili više, po ukusu)
  • 1 ½ kašičice čia semena
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 šolja nezaslađenog bademovog mleka (ili bilo kog drugog mleka)
  • 1 kašičica čistog javorovog sirupa ili meda
  • ¼ kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

  1. Na dno tegle stavite nekoliko kolutova banane, zatim 1 1/2 kašičicu bademovog putera, 1/2 kašičice čia semena i 1/2 šolje ovsenih. Ponovite ove slojeve dok ne utrošite materijal, ostavljajući oko 2,5 cm do vrha tegle.
  2. Pomešajte bademovo mleko, javorov sirup i ekstrakt vanile u posudi. Sipajte preko ovsenih pahuljica, ostavljajući razmak od oko 1,2 cm do vrha tegle jer će ovsene pahiljice i čia seme da nabubre od mleka. Nožem ili viljuškom malo izbockajte slojeve kako bi mleko svuda prošlo i kako donji slojevi ne bi ostali suvi.
  3. Čvrsto zatvorite teglu i stavite u frižider na nekoliko sati ili najbolje preko noći da ovas i čia seme nabubre i da ovsena kaša dobije svoj sladak kremasti ukus.
  4. Po želji, pospite seckanim orašastim plodovima, seckanom crnom čokoladom, dodajte malo granole ili šumskog voća i uživajte u zdravom, izbalansiranom i preukusnom doručku! Prijatno!

 

 

 

IZVOR:CITY MAGAZINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*