Mi vam danas donosimo jedan jednostavan recept za ovsenu kašu bez kuvanja, koju možete napraviti uveče, staviti u frižider i ujutru već imate ukusan i zdrav doručak, što je velika prednost, naročito kada ste u žurbi. Uputstva za pripremu pogledajte u nastavku:
Ovsena kaša
Sastojci:
- 1 banana, narezana na kolutove
- 1 kašika nezaslađenog bademovog ili kikiriki putera (ili više, po ukusu)
- 1 ½ kašičice čia semena
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 šolja nezaslađenog bademovog mleka (ili bilo kog drugog mleka)
- 1 kašičica čistog javorovog sirupa ili meda
- ¼ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
- Na dno tegle stavite nekoliko kolutova banane, zatim 1 1/2 kašičicu bademovog putera, 1/2 kašičice čia semena i 1/2 šolje ovsenih. Ponovite ove slojeve dok ne utrošite materijal, ostavljajući oko 2,5 cm do vrha tegle.
- Pomešajte bademovo mleko, javorov sirup i ekstrakt vanile u posudi. Sipajte preko ovsenih pahuljica, ostavljajući razmak od oko 1,2 cm do vrha tegle jer će ovsene pahiljice i čia seme da nabubre od mleka. Nožem ili viljuškom malo izbockajte slojeve kako bi mleko svuda prošlo i kako donji slojevi ne bi ostali suvi.
- Čvrsto zatvorite teglu i stavite u frižider na nekoliko sati ili najbolje preko noći da ovas i čia seme nabubre i da ovsena kaša dobije svoj sladak kremasti ukus.
- Po želji, pospite seckanim orašastim plodovima, seckanom crnom čokoladom, dodajte malo granole ili šumskog voća i uživajte u zdravom, izbalansiranom i preukusnom doručku! Prijatno!
IZVOR:CITY MAGAZINE
Be the first to comment