Pada broj novozaraženih, u Vojvodini hospitalizovano 369 pacijenata, mere i dalje na snazi

BEOGRAD –

Epidemiološka situacija u Srbiji se polako stabilizuje ali su mere opreza neophodne. Većina građana poštuje mere. Početak školske godine prema rečima stručnjaka je prelomni trenutak.

Prema poslednjim podacima u Srbiji su od posledica korona virusa preminula još 4 pacijenta.Potvrđeno je 211 novih slučajeva zaraze.

korona, kovid, 19, nis, testiranje, 2

Koronavirus je još prisutan, upozoravaju epidemiolozi i poručuju da, iako se situacija stabilizuje, još je nesigurna.

Član Kriznog štaba i epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović rekao je za RTSda se pi-si-sr i serološka ELISA testovi mogu obaviti u svim referentnim laboratorijama, a da odluka o obavljanju testova u privatnim laboratorijama tek treba da se donese.

Što se tiče škola, epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će biti obavezno nošenje troslojnih zaštitnih maski, a ne platnenih jednoslojnih.

Gojković: Sve bolja epidemiološka situacija, u Vojvodini hospitalizovano 369 pacijenata

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je svakog dana sve manji broj novozaraženih i kovid pacijenata na bolničkom lečenju, kao i da je sada najvažnije da se takav trend zadrži što više kako se ne bi ugrozio polazak dece u školu.

„Iz julske nepovoljne epidemiološke situacije sada smo ušli u avgustovsku koju epidemiolozi kvalifikuju kao nesigurnu. Imamo svaki dan sve manje novozaraženih i na bolničkom lečenju, kao i na respiratorima. Sa jučerašnjim danom imamo oko 1.900 ljudi u bolnici u Srbiji i 73 na mehaničkoj ventilaciji“, rekao je Gojković gostujući na Pinku.

Kaže da Vojvodini sa jutrošnjim presekom ima 369 pacijenata u bolnicama, od kojih su oni najteži u KC Vojvodine, njih 122, a šest je na respiratoru.

 – Na Kosovu i Metohiji potvrđen 141 novi slučaj, 11 osoba preminulo

U poslednja 24 sata na Kosovu i Metohiji je potvrđen 141 novi slučaj virusa kovid-19, dok je 11 osoba preminulo.

Kako prenose prištinski mediji, najviše novih slučajeva je u Prištini, njih 44.

 – Bolja epidemiološka situacija u Užicu

Poslednjih dana u Užicu je nešto bolja epidemiološka situacija.
Prema poslednjim podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje registrovano je 14 slučajeva novovobelelih. U Užicu šest, u Priboju, Bajinoj Bašti i Požegi po dva i u Sjenici i Prijepolju po jedan novooboleli.

IZVOR:RTV

FOTO:EPA-EFE (Đorđe Savić)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*