Pale: KUD Mladost održao godišnji koncert

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Mladost sa Pala, koje djeluje 66 godina, predstavili su se na tradicionalnom godišnjem koncertu sa 11 koreografija.

Foto: SRNA

Predsjednik KUD-a „Mladost“ Milan Čvoro rekao je da je cilj koncerta da pokaže sve što su radili tokom godine i ocijenio da je 2019. godina bila veoma uspješna.

On je podsjetio da su omladinci ovog KUD-a u junu osvojili prvo mjesto u Rumuniji, u konkurenciji 16 zemalja.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „Mladost“ Mladen Krsman rekao je da je naziv ovogodišnjeg koncerta „Folklorna žurka“, da bi publika aktivnije učestvovala u programu, te aplauzom davala ritam igračima u pojedinim tačkama.

On je istakao da su željeli da naprave nešto novo i da su ove godine nastupile sve sekcije društva.

Član KUD-a „Mladost“ Vaso Elez rekao je da se folklorom bavi 10 godina i da se svi okupljaju zbog druženja i očuvanja tradicije.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da KUD „Mladost“, koji svaku godinu zaokruži koncertom, uvijek priredi nešto najljepše za gledanje.

On je čestitao Upravi društva za uspješan rad i istakao da opština podržava sve njihove aktivnosti.

Pred brojnom publikom u Sportsko-kulturnom centru „Peki“ sinoć je nastupio i Muzički sastav „Katera“ iz Istočnog Sarajeva.

Kulturno-umjetničko društvo „Mladost“ osnovano je 1953. godine, a bavi se očuvanjem izvorne tradicije i kulture kroz igru, pjesmu i sakupljanje narodne nošnje.

Imaju više od 300 članova podijeljenih u četiri grupe u više sekcija – folklorna, frulaška, guslarska, narodni orkestar i izvorna grupa.

izvor: RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*