Paljenje automobila kao upozorenje pred svedočenje za otmicu devojke?

Događaj se nezvanično dovodi u vezu sa Slobodanom Milutinovićem Snajperom koji je u pritvoru zbog nasilja nad Novosađankom, prenosi Politika.

(skrinšot: društvene mreže)

Novi Sad – Dva skupocena automobila netipičnih registarskih oznaka „xxx” i „zzz” zapaljena su preksinoć u Stražilovskoj ulici u Novom Sadu. Maskiranog počinioca koji je pobegao snimile su kamere, ali on još nije identifikovan. Slučaj se nezvanično dovodi u vezu sa Slobodanom Milutinovićem Snajperom (36) iz Novog Sada, koji se trenutno nalazi u pritvoru.

Milutinović je bio hapšen dva puta prošlog meseca u Novom Sadu – prvo zbog nelegalnog pištolja, a drugi put je završio u pritvoru kao osumnjičeni za otmicu 23-godišnje Novosađanke U. J. sa kojom je navodno bio u problematičnoj vezi.

Upravo automobili devojčine porodice – koje prema nezvaničnim informacijama voze njeni otac i majka – zapaljeni su u noći između 6. i 7. oktobra, na parkingu ispred zgrade u kojoj žive.

Slučaj otmice ove Novosađanke je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, a kako nezvanično saznajemo, danas treba da se nastavi. Devojka je ranije dala izjavu, a za danas je navodno planirano da se sa tužiocem sretnu njeni majka i sestra.

Dan uoči tog svedočenja, mladić s kapuljačom i maskom snimljen je pred Stražilovskom 33 kako oko pola sata posle ponoći poliva tečnošću „be-em-ve” i „mercedes” ove porodice, pali ih i beži na drugu stranu ulice. Pri tom je nespretno zapalio i sopstvenu nogavicu.

Načinjena je velika šteta na automobilima i traži se odgovor na pitanje da li je to bio pokušaj da se zastraše svedoci problematične veze devojke i Snajpera. Inače, njenu ispovest o tom ličnom odnosu preneli su ranije pojedini mediji.

Zbog jučerašnje dojave da je podmetnuta bomba u zgradi novosadskog pravosuđa, prekinut je njihov rad i prostorije su ispražnjene, tako da naknadno očekujemo odgovor nadležnog tužilaštva kako će goniti paljevinu ovih vozila i imaju li informaciju o okrivljenima.

Milutinović je poznat u krugovima fudbalskih moćnika, među koje i sam donekle spada. Doskora je bio član uprave FK Vojvodina, a zakonski je zastupnik FK Kabel. Iz rukovodstva vojvođanskog kluba izašao je tek pod pritiskom javnosti, nakon što je u martu bio uhapšen u jahorinskom ski-centru, takođe zbog oružja, ali je ubrzo bio i pušten. Prošle godine podmetnut mu je eksploziv pod luksuzni crni „porše kajen” u novosadskom naselju Grbavica, a osumnjičeni za to su uhapšeni.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*