Partizan: Brutalna sudijska krađa u Novom Sadu

Fudbalski klub Partizan saopštio je da jučerašnja utakmica između Proletera i Crvene zvezde „predstavlja jasan pokazatelj u kom pravcu će se ovo fudbalsko prvenstvo odvijati“.

Partizan: Brutalna sudijska krađa u Novom Sadu

„Po ko zna koji put, svedoci smo da svi klubovi koji igraju mečeve protiv Crvene zvezde nisu i neće biti u ravnopravnom položaju. Ono što je sada zadesilo Proleter, može očekivati svaki klub koji bude igrao svoje utakmice protiv Crvene zvezde“, piše u saopštenju Partizana.
Crvena zvezda je u prvoj utakmici petog kola Super lige Srbije pobedila Proleter u Novom Sadu rezultatom 1:0, a objavom Partizana nastavljen je „rat saopštenjima“.
Partizan je naveo da sudija Dragan Čolović u 31. minutu utakmice „nije video ili nije želeo da vidi ono čemu je celokupna fudbalska javnost u Srbiji imala priliku da svedoči – klasičan jedanaesterac u korist Proletera, nakon igranja Kataia rukom u sopstvenom šesnaestercu“.
„Brutalna sudijska krađa urušava ugled srpskog fudbala i primorava nas da se zapitamo kuda i čemu sve ovo vodi!? Sudija Dragan Čolović je direktno uticao na tok utakmice i presudno doprineo krajnjem rezultatu i porazu Proletera“, navodi se u saopštenju Partizana.
Crno-beli su upitali šta oni, ali i drugi klubovi u Srbiji mogu da očekuju posle „onakvog suđenja i svesrdne pomoći koja je pružena Zvezdi“, koja, kako se čini Partizanu, „ni u jednoj utakmici ne sme ostati bez unapred planiranih bodova“.

„U prošlom kolu je drastično oštećena Mačva, kada je pri rezultatu 0:0 iz očiglednog ofsajda Zvezda došla do vođstva. U ovom kolu je oštećen Proleter. Sa nestrpljenjem očekujemo naredno kolo, u kome će se, sigurni smo sa ovom praksom stalne sudijske pomoći Zvezdi nastaviti. Pitamo se, da li je svim fudbalskim klubovima u Super ligi unapred zabranjeno da u utakmice koje igraju sa Zvezdom ulaze sa ravnopravnom šansom da se nadmeću i drznu da protiv Zvezde osvoje bodove?“, piše u saopštenju.
Partizan je upitao Fudbalski savez Srbije „u čijem je interesu ovakvo degradiranje srpskog fudbala koje je viđeno danas i koje se ponavlja iz kola u kolo“.
„Da li su svi klubovi u Super ligi ravnopravni učesnici u takmičenju ili ima kako vidimo i povlašćenih“, dodaje se.
Crno-beli su istakli da zahtevaju da se sudija Čolović najstrožije sankcioniše i time „uputi jasna poruka ostalim sudijama da sude po pravilima profesije, a ne po unapred datim instrukcijama“.
Partizan je pozvao FSS da „stane u zaštitu fudbala i svih klubova u Super ligi, kako regularnost takmičenja ne bi bila dovedena u pitanje“.
Autor: Beta
Foto: Screenshot

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*