Patrijarh: Kada deci damo ljubav poklonili smo im ceo svet

(Foto SPC)

Patrijarh Porfirije danas je u Hramu Svetog Save podelio 1.000 božićnih paketića deci bez roditeljskog staranja i porodicama sa četvoro i više dece.

Patrijarh je na svečanosti u Hramu Svetog Save poručio da je porodica svetinja i da je upravo na okupu drže deca i ljubav.

Darujte deci ljubav, pre svega ljubav mame i tate, jer kada se oni međusobno vole onda su deca radosna, a tužna su i boli ih više od bilo kakve kazne i oštre reči kada se ne slažu i svađaju, poručio je patrijarh.

„Ta roditeljska ljubav najvažnije je što roditelji mogu da poklone svojoj deci, kada im to poklone, poklonili su im ceo svet – čvrst temelj na kojem stoje, snagu da mogu da se nose sa različitim izazovima. Ljubav koju im roditelji daju je kompas i orjentir kojim putem treba da idu da bi bili čestiti ljudi”, rekao je patrijarh.

Patrijarh je rekao da mu je veoma drago što je sa porodicama koje imaju više dece i što su tu deca bez roditeljskog staranja iz Zvečanske.

Na pitanje novinara da li bi prokomentarisao potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore, patrijarh je poručio da je sada tema Božić.

„Tema nad temama je rođenje Hristovo”, rekao je patrijarh i dodao da su sve ostale teme mehur od sapunice.

Paketiće je obezbedilo Versko dobrotvorno starateljstvo SPC u saradnji sa organizacijom Naši Srbi i donatorima.

Pre podele paketića hor „Slavujčići” izveo je duhovne pesme, a svečanosti je prisustvovala ministarka Darija Kisić Tepavčević, prenosi Tanjug.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*