Pobuna u crnogorskoj vojsci: Idem na litiju, ne plašim se!

Poslije objave načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Dragutina Dakića da pripadnici vojske nemaju šta da traže na molebanima, oficir Zdravko Kasalica poručio da će u nedjelju biti na litiji.

Zdravko Kasalica (foto: novosti.rs / Zdravko Kasalica)

Samo nekoliko sati poslije poruke načelnika Generalštaba da u vojsci nema mjesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona, oficir Kasalica, predsjednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore, objavio je na Fejsbuku poruku da ide na litiju u nedjelju.

– Pozdrav za narod moj i prijatelje. Vidimo se u nedjelju, ako bog da – napisao je Kasalica.

Kasalica, koji je preko noći postao simbol herojstva i čojstva i junaštva, zbog vojne procedure nije mogao da da izjavu i objasni da li bi zbog svoje odluke mogao da snosi posljedice. Njegov prijatelj kaže da je riječ o hrabrom čovjeku koji se ne boji eventualnih sankcija.

Prijatelj ovog crnogorskog oficira kaže da je riječ o čovjeku koji je uvijek stajao iza svojih odluka i da ga ne čudi njegov potez. Međutim, pored uzavrele atmosfere u ovoj državi, kao i eksplicitne poruke prvog čovjeka Generalštaba, očekivano je da bi ovakvo ponašanje moglo da bude sankcionisano. Ni to ga, dodaje Kasaličin prijatelj, ne plaši.

– Čim je Zdravko postavio poruku na Fejsbuku, odmah sam ga pozvao. Čestitao sam mu za to što je napisao i pričali smo o mogućim reakcijama. Rekao mi je: „Kakav bih ja bio vojnik da se plašim sankcija ili osvete. Nisam se plašio 1999, a kamoli danas da se plašim“ – kaže jedan od Kasaličinih prijatelja, koji je insistirao na anonimnosti.

Poruka ovog oficira je odmah završila na gotovo svim sajtovima, svi pričaju o njemu, ali on ne misli, ističe njegov prijatelj, da je nekakav heroj.

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*