POČEO BESPLATAN KURS SAMOODBRANE ZA ŽENE U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je početku realizacije projekta „Kurs samoodbrane za žene“ koji će trajati tri nedelje, a startuje danas na SPENS-u. Organizatori kursa su Klub Realnog aikidoa SPENS Novi Sad, Internacionalna policijska asocijacija Srbije-Region Novi Sad, Grad Novi Sad i Sigurna kuća u Novom Sadu. Kurs se održava dva puta nedeljno i besplatan je za sve polaznice.
– U želji da što veći broj žena stekne samopouzdanje i osnove borilačkih veština, Grad Novi Sad je podržao inicijativu za organizovanje besplatnog kursa samoodbrane za sve Novosađanke. Veoma je značajno što će žene na ovom kursu dobiti i druge veštine i znanja, kao i savete i psihološku podršku, preko potrebnu svakoj ženi koja se suočava sa nekim vidom maltretiranja. Ovaj sveobuhvatni program treba da služi kao zamajac za osnaživanje ove vrste aktivnosti na području grada, i kao primer drugima da dobro osmišljene projekte implementiraju u lokalnu zajednicu, a mi ćemo uvek biti tu da ih podržimo – rekao je Ognjen Cvjetićanin.
Ljudi koji će sprovoditi aktivnosti na tronedeljnom kursu su Marko Divjak, crni pojas 5. Dan za tehnike samodbrane, Nada Padejski-Šekerović iz Sigurne kuće koaj je psiholog i predavač, zatim Milorad Ascerić koji je instruktor specijalnih jedinica i prof. Dragan Milić kao pravni savetnik u slučajevima fizičkog i psihičkog zlostavljanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*