ПОЧЕО БЕСПЛАТАН КУРС САМООДБРАНЕ ЗА ЖЕНЕ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствоваo je почетку реализације пројекта „Курс самоодбране за жене“ који ће трајати три недеље, а стартује данас на СПЕНС-у. Организатори курса су Клуб Реалног аикидоа СПЕНС Нови Сад, Интернационална полицијска асоцијација Србије-Регион Нови Сад, Град Нови Сад и Сигурна кућа у Новом Саду. Курс се одржава два пута недељно и бесплатан је за све полазнице.
– У жељи да што већи број жена стекне самопоуздање и основе борилачких вештина, Град Нови Сад је подржао иницијативу за организовање бесплатног курса самоодбране за све Новосађанке. Веома је значајно што ће жене на овом курсу добити и друге вештине и знања, као и савете и психолошку подршку, преко потребну свакој жени која се суочава са неким видом малтретирања. Овај свеобухватни програм треба да служи као замајац за оснаживање ове врсте активности на подручју града, и као пример другима да добро осмишљене пројекте имплементирају у локалну заједницу, а ми ћемо увек бити ту да их подржимо – рекао је Огњен Цвјетићанин.
Људи који ће спроводити активности на тронедељном курсу су Марко Дивјак, црни појас 5. Дан за технике самодбране, Нада Падејски-Шекеровић из Сигурне куће коај је психолог и предавач, затим Милорад Асцерић који је инструктор специјалних јединица и проф. Драган Милић као правни саветник у случајевима физичког и психичког злостављања.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*