Početak radova na obilaznicama oko Užica i Gornjeg Milanovca

UŽICE –

Radovi na obilaznicama oko Užica i Gornjeg Milanovca počinju u septembru, a završetak radova očekuje se za dve godine, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je prilikom posete Užicu rekao da se početak radova na obilaznici oko Požege očekuje u martu naredne godine jer, kako kaže, za taj projekat nije urađena projektna dokumentacija.

Momirović je prvo posetio radove na rekonstrukciji lokalnog puta Krnda-Rosići dužine 7.6 kilometara, čija je ukupna vrednost 139 miliona dinara.

„Obilaznice oko Užica, Požege i Gornjeg Milanovca proglasili smo za projekat od posebnog značaja. Svi smo svesni da ovaj projekat nije urađen 30 godina i da za to postoje razlozi. Oni su isti kao i za autoput Beograd – Čačak, Moravski koridor, kao i za brzu prugu. Svi ti projekti su teški i komplikovani i objektivno ih nije bilo lako uraditi u prethodnom periodu“, rekao je Momirović.

Momirović je istakao da su već definisane deonice koje će se prve izvoditi.

„Među prvim deonicama biće most preko reke Đetinje, a on ujedno predstavlja i kompleksniji deo projekta“, kaže Momirović.

Ističe da je glavni cilj poboljšanje životne sredine.

„Ekologija je naš prioritet. Investiramo velika sredstva kako bismo na teritoriji od 100 lokalnih samouprava izgradili kanalizacionu, komunalnu infrastrukuru i postrojenje za prečišćavanje voda. Želimo da omogućimo da naše reke budu značajno čistije u narednih 6 godina. Takođe, kada završimo obilaznicu, kroz Užice više neće prolaziti kamioni“, zaključio je Momirović.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević ističe da je ovaj projekat veoma važan za ceo Zlatiborski okrug, ali i za Zapadnu Srbiju.

„Na današnjem sastanku smo razgovarali o daljim koracima koje grad Užice treba da preduzme, kao i obezbeđivanju potrebne dokumentacije kako bi radovi počeli u septembru. Dolazak autoputa nadomak Užica, nastavak deonice autoputa ka Kotromanu, kao i revitalizacija aerodroma Ponikve je od velikog značaja za naše privrednike“, objašnjava Raković Radivojević.

Nakon posete Užicu, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je prisustvovao obeležavanju Dana opštine Čajetina.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*