Podignuta optužnica protiv Jovičića i još devet osoba

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika beogradske opštine Palilula i funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Jovičića i još devet osoba zbog sumnje da su omogućavali nelegalnu gradnju u toj opštini, saznaje Tanjug.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje.

Podignuta optužnica protiv Jovičića i još devet osoba

Podignuta optužnica protiv Jovičića i još devet osoba

Aleksandar Jovičić je optužen za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, za isto krivično delo optuženi su i D. V. i V. Ć., kao i A. V, Z. L , S. H, T. H. i V. Ž.

M. L. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Nakon njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete sa su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*