Podrškom UNOPS-a do izgradnje novih centara za socijalni rad u celoj Srbiji

Foto: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa šeficom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Mikelom Telatin o narednim koracima za sprovođenje četvrte faze projekta „Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije“.

Ministar Đorđević rekao je da je ovaj projekat veoma značajan za sve građane Republike Srbije i dodao da će se podrškom UNOPS-a sigurno obezbediti kvalitetniji sistem socijalne zaštite i poboljšati uslovi života za sve stanovnike naše zemlje, što i jeste cilj resornog ministarstva.

„Četvrta faza podrazumeva implementaciju predloga mera za poboljšanje socijalne zaštite, kao i infrastrukturne radove u centrima za socijalni rad sa istim ciljem, tačnije izgradnju novih centara za socijalni rad po meri građana. Intenzivno radimo na sprovođenju pomenutog projekta i verujemo da ćemo ubrzo krenuti i sa radovima na samoj izgradnji“, rekao je ministar i zahvalio UNOPS-u na dosadašnjoj značajnoj i kontinuiranoj podršci.

Foto: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Šefica UNOPS-a Mikela Telatin istakla je da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom koja je bila veoma efikasna kao i rezultatima prve tri faze projekta i dodala da se nada da će se saradnja nastaviti istim tempom.

„Zadovoljstvo nam je što možemo da doprinesemo unapređenju oblasti koja je od velike važnosti za sve građane Srbije. UNOPS želi da pruži adekvatnu podršku u narednim koracima kako bi se, kroz rekonstrukciju centara za socijalni rad i poboljšanje kvaliteta u pružanju usluga socijalne zaštite, poboljšao kvalitet života svih građana“, rekla je Telatin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*