Pokrajina dreši kesu za preciznu poljoprivredu

Фото: pixabay.com

U toku je konkurs za kupovinu opreme i sistema za preciznu poljoprivredu i opreme za prerađivačke kapacitete, za koji je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu obezbedio 50 miliona dinara.

Foto: pixabay.com

Pravo da konkurišu imaju zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u pokrajini koje su izmirile obaveze iz prošle godine za navodnjavanje–odvodnjavanje i nemaju duga po ugovorima za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.

Sekretarijat je konkursom predvideo da se finansiraju investicije iznad dva miliona dinara za opremu i sisteme koji podrazumevaju korišćenje savremenih tehnologija: sisteme i opremu za preciznu sadnju, setvu i žetvu, digitalne sisteme za navodnjavanje, robotizovane sisteme za ishranu i mužu koji se koriste na stočarskim farmama, opremu za pripremu proizvoda za tržište, koja podrazumeva novu opremu za preradu primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Minimalno korisnici mogu dobiti bespovratno milion dinara, a maksimalno pet miliona, pri čemu maksimalni iznos novca ne može biti veći od polovine neto vrednosti investicije.

Konkurs je otvoren do 16. marta a informacije se mogu dobiti radnim danima od 10 do 13 časova na brojeve 021/487-4071 i 487-4158.

Do 6. marta konkurs je otvoren za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava od strateškog značaja u regionalnom razvoju.

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu za te namene obezbedio je deset miliona dinara i tom sumom finansiraće izradu projektno-tehničke dokumentacije za industrijske zone i izradu studija izvodljivosti za strateške projekte. Konkursom je predviđeno da se snosi 85 odsto troškova vrednosti projekta, ali da se odobrena suma novca kreće od pola miliona dinara do milion. Ostatak novca mora da obezbedi lokalna smaouprava iz sopstvenih izvora ili od para poslovnih partnera ili iz drugih izvora.

Informacije u vezi s procedurom prijavljivanja na konkurs mogu se dobiti radnim danima od 9 do 14 časova, na brojeve 021/487-4208 i 487-4071.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*