Policija u Petrovcu kaznila ljekara iz Banjaluke

Policija Unsko-sanskog kantona, odnosno Policijska stanica Petrovac, kaznila je Milovana Kerkeza, jer se navodno kretao van svoje kuće, iako je na području Federacije BiH zabranjeno kretanje licima starijim od 65 godina.

Kerkez, koji živi u Banjaluci, posljednjih dana boravi u svojoj rodnoj kući u selu Smoljana kod Petrovca. Kažnjen je bez bilo kakvog upozorenja sa 500 KM, po anonimnoj prijavi da se kretao po svom dvorištu. Međutim, iz kuće je izašao da bi prvom komšiji izmjerio krvni pritisak, jer je po profesiji ljekar.

Na društvenim mrežama su uslijedile burne reakcije, a svi redom staju u zaštitu doktora Kerkeza, inače ratnog heroja i hirurga Vojske Republike Srpske.

Početkom ratnih devedesetih kada su hirurzi bježali u svijet ili bar u Beograd, dr Kerkez je izabrao teži put: kao dobrovoljac je otišao na front.

Banjalučkim medijima ranije je ispričao da se zbog te odluke nikada nije pokajao, jer mu se i danas javljaju njegovi bivši pacijenti, ljudi svih vjera i nacija, koje je znanjem, vještinom i srčanošću spasao, u času kad je izgledalo da ih više ništa ne može oteti od smrti.

Procjenjuje se da je sa svojim saradnicima iz hirurših ekipa nadomak linija fronta za četiri ratne godine zbrinuo više od 7.000 ranjenika i bolesnika.

(banjaluka.net)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*