Poljoprivredni sajam od 19. do 25. septembra

SAJAM
NOVI SAD –

Poslovodstvo Novosadskog sajma namerava da 87. međunarodni poljoprivredni sajam, umesto u maju, organizuje od 19. do 25. septembra. To je potvrdio generalni direktor Sajma Slobodan Cvetković, a dodao je da već uveliko pripremaju ovaj značajni događaj.

„Reč je o jednoj od najznačajnijih manifestacija u pogledu finansija za Novosadski sajam“, kaže Cvetković i dodaje da je značaj samog Poljoprivrednog sajma neupitan.

Izložbe poljoprivredne mehanizacije i stočarstva decenijama su zaštitni znak ovog događaja, ali s obzirom na epidemiološku situaciju u zemlji postavlja se pitanje kvaliteta, raznovrsnosti i obima planirane manifestacije.

SAJAM

„Trudimo se da organizujemo Poljoprivredni sajam u punom formatu i da zadržimo sve segmente koje smo imali“, kaže Cvetković i dodaje da ostaje otvoreno pitanje samo u vezi sa segmentom poljoprivredne mehanizacije.

Postoje kompanije sa proizvodima koji su aktuelni za period aprila, maja, juna i avgusta, kada se određene poljoprivredne operacije završavaju, te je stoga moguće da ne bude dela mehanizacije, objašnjava Cvetković.

Govoreći o prijavama, Cvetković kaže da je do početka pandemije odziv bio odličan, ali da se sada najavljuje novi termin i shodno tome se krajem maja i početkom juna očekuje novi talas prijava izlagača.

Za ponedeljak je najavljena video-konferencija „Poljoprivreda posle pandemije“, a Cvetković ističe da je cilj te konferencije da Poljoprivredni sajam ostane prisutan u javnosti ali i da se istakne koliko je našoj privredi, poljoprivredi i svim njenim pratećim segmentima važno da Poljoprivredni sajam bude održan u septembru, zaključuje Cvetković.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*