Poljoprivredni sajam u Novom Sadu održaće se u septembru umesto u maju

Foto D. Dozet Slobodan Cvetković

Međunarodni poljoprivredni sajam umesto u maju, održaće se od 19. do 25. septembra, potvrdio je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Foto D. Dozet Slobodan Cvetković
Predvideli smo termin od 19. do 25. septembra, ukoliko se sve u vezi sa pandemijom smiri u narednih mesec dana. Što se sajamske industrije tiče, tokom jeseni će biti veoma napeto. Pretpostavljam da će Beogradski sajam, kao i mi, manifestacije koje nisu održane organizovati na jesen. Siguran sam da će tim putem ići i evropski i svetski sajmovi. Efekat će biti manji, ali mislim da bi mogli da organizujemo korektan Poljoprivredni sajam„, rekao je Cvetković, prenosi eKapija.
Dodao je da očekuje da će oni koji su novac uplatili prihvatiti da se pojave u novom terminu.
Pre tri nedelje smo dobili avans iz Turske. Zemlja partner, Češka, uplatila je celokupni iznos. I naši domaći izlagači su iskoristili terminske popuste u decembru, januaru i februaru. Praktično do kraja marta su izlagači uplaćivali. Imam utisak da postoji optimizam kod izlagača da bi sajam u novom terminu bio zamajac za pokretanje privrednih aktivnosti u sferi agrobiznisa“, kaže Cvetković.
Autor: eKapija

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*