Pomoć Eparhije bačke uručena na Čeneju, Veterniku i Telepu

Фото: Епархија бачка

Darivanjem 45 prehrambenih paketa Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke Vladika Platon Atanacković je 4. i 5. decembra 2019. godine, obradovala stara i iznemogla lica i višedetne porodice na Čeneju, Veterniku i Telepu.

Foto: Eparhija bačka

„Blagoslovom Episkopa bačkog dr Irineja, ovim dobrotoljubljem na delu, Dobrotvorna ustanova Vladika Platon Atanacković je realizovala projekat ZA RADOST ŽIVOTA u saradnji sa sveštenicima iz Arhijerejskog namesništva novosadskog prvog i drugog, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama“, navodi se u saopštenju.

Tokom realizacije navedenog projekta, Ustanova je tokom prošle nedelje 27. i 28. novembra 2019. godine, obradovala i 175 porodica u mestima na području Opština Žabalj i Temerin.

Nepokretnim korisnicima Službe pomoći i nege u kući,  darivan je po jedan paket pelena.

„Kroz ovakav vid delatnosti Dobrotvorne ustanove javnost ima priliku da se na još jednom primeru uveri da je pod okriljem Pravoslavne Crkve u Eparhiji bačkoj razvijena socijalna delatnost, kao izraz ljubavi i brige Crkve prema čoveku“, dodaje se.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*