Porodici Savić odobreno usvajanje devojčice

N1
N1

Rešenjem ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zorana Đorđevića doneta je odluka da se porodici Savić odobri usvajanje devojčice Lenke.

Ministarstvo je pre nekoliko dana oformila Komisiju koju čine pedagozi i socijalni radnici, koja je analizirajući situaciju ministarstvu dala predlog na osnovu kojeg je doneta odluka da se usvajanje odobri.

„Ovo je opomena da se nešto ovakvo više ne dogodi“, naglasio je ministar Đorđević.

Borislav Savić se zahvalio na podršci.

„Ovako nešto nas obavezuje da budemo još bolji roditelji našoj ćerki“, naglasio je Savić.

Na kraju konferencije ministar se zahvalio svima i kao iznenađenje uveli su devojčicu kod roditelja.

porodica savić, devojčica                                                                                        Izvor: N1

Beogradska porodica Savić ostala je nedavno bez usvojene devojčice. Njima je oduzeta trogodišnja usvojena ćerka i pored pravosnažnog rešenja o usvojenju, pošto je utvrđeno da je Centar za socijalni rad u Subotici napravio grešku.

Posle osam meseci provedenih sa Savićima devojčica je vraćena u hraniteljsku porodicu iz koje je došla, jer je utvrđeno da je majka starija od deteta više nego što je to zakonom propisano.

Savići kažu da je problem nastao zbog proceduralne greške, koju su napravili radnici subotičkog Centra i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

Ministar za rad Zoran Ðorđević naložio je nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu da hitno donese odluku o smeni direktora Centra za socijalni rad u Subotici, zbog propusta u slučaju usvojenja trogodišnje devojčice.

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*