Poruke sa protesta u Beogradu: Ako potpišu sporne zakone, blokiraćemo autoputeve i Srbiju

Ispred Predsedništva Srbije na Andrićevom Vencu u toku je protest „Mi znamo da zemlju ne damo, a vi?“, protiv izmena zakona o referendumu i eksproprijaciji.
Poruke sa protesta u Beogradu: Ako potpišu sporne zakone, blokiraćemo autoputeve i Srbiju

Foto: Screenshot (Nova)

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović rekao je okupljenima da će, ukoliko Skupština donese izmene zakona o referendumu i eksproprijaciji, prisutni biti pozvani na blokadu upozorenja – da na sat vremena blokiraju deo auto-puta.

On je na protestu protiv ta dva zakona rekao da „premijerka Srbije Ana Brnabić laže“, navodeći da nije tačno da je kupljeno 600 hektara koji su potrebni – već je prodato samo 140 hektara, a zahvaljujući građanima koji su branili zemlju.
Manojlović je odbacio navode predsednika države Aleksandra Vučića da su obe izmene zakona u skladu sa Ustavom, navodeći da zakon o eksproprijaciji „apsolutno nije u skladu sa Ustavom“, a da je izmena Zakona o referendumu „zakon koji otima suverenost od građana i dodeljuje ga političkim strankama i bogatim pojedincima“.
Saobraćaj u ulici Kralja Milana je zatvoren.
Okupljeni građani nose transparente „Zagađivači od naroda niste jači“, „Ne damo Jadar“, „Tuđe nećemo, svoje ne damo“.

Inicijativa Kreni-promeni, čiji je Manojlović član, predala je Skupštini Srbije 68.000 potpisa protiv izmena zakona o referendumu i eksproprijaciji, dok je peticiju protiv Rio Tinta potpisalo više od 200.000 ljudi.
Izvor:021.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*