Poseta kompaniji „JS&O“ u Novom Miloševu

VLADA SRBIJE

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je kompaniju „JS&O“ u Novom Miloševu, novu investiciju na srpskom tržištu, koja se bavi jedinstvenom proizvodnjom bundevinih proizvoda, i tom prilikom istakao da od uvođenja ovog noviteta, Srbija može da ostvari velike prihode.

VLADA SRBIJE

 

„Srbija je danas bolje mesto za život i investiranje, a tome je doprinela fiskalna disciplina, stvaranje povoljnijih uslova za investitore, kao i otvaranje novih radnih mesta i pad nezaposlenosti. Ono što je najbitnije za našu zemlju, a u vezi je sa kompanijom „JS&O“ jeste da smo ovakve proizvode pre morali da uvozimo, dok ih sada imamo u svojoj zemlji, a kako sam čuo, čak su i boljeg kvaliteta od onih koji se proizvodi u Zapadnoj Evropi“, rekao je Đorđević.

Ministar je pohvalio vlasnika ove kompanija i istakao da je od velikog značaja i što je otvaranjem ovog postrojenja 34 ljudi dobilo posao. Kako je naveo, ova investicija će doprineti ravnomernijem razvoju Srbije, kao i zapošljavanju velikog broja građana iz mesta i okoline, što je svakako prioritet Vlade Srbije, a i doprineće smanjenju ekonomskih migracija.

Direktor Aleksandar Jerić istakao je da se kompanija „JS&O“ bavi proizvodnjom visoko kvalitetnog devičanskog ulja od bundevinog semena – „Olga“, koje ima izvorna jestiva, lekovita i kozmetička svojstva. Kako je naveo, u narednom periodu proizvodni program će biti proširen svim onim proizvodima koji mogu da se prave od bundevinog semena.

„Pokušaćemo da kroz animaciju tržišta vratimo kategoriju bundeve i proizvoda od bundeve koji su nekada u Srbiji bili izuzetno popularni, a danas nažalost više nisu. Trenutno, zbog kapaciteta fabrike i broja ljudi, dobar deo proizvoda, preko 90 odsto biće namenjen izvozu na tržišta koja ovaj proizvod svakodnevno konzumiraju, a to su tržišta Austrije, Italije, Nemačke, Švajcarske i Francuske“, rekao je Jerić.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*