Posle dve i po decenije u inđijskoj Tehničkoj školi obnovljena fiskulturna sala

INĐIJA –

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević posetio je danas, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, opštinu Inđija, gde je zajedničkim ulaganjem Pokrajine i Opštine obnovljena fiskulturna sala u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“.

„Nakon dve i po decenije, pet stotina učenika ove srednje škole imaju adekvatne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja, ali i za rekreativno bavljenje sportom“, rekao je Milićević i dodao da je u obnovu sale uloženo pet miliona dinara.

To je samo jedan u nizu projekata obnove sportske infrastrukture koje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu realizuje širom Vojvodine.

„U proteklom periodu akcenat je bio na rekonstrukciji sportskih terena i hala, pre svega u školama, kako bi se mladima obezbedili kvalitetni uslovi za bavljenje sportom“, kazao je Milićević i dodao da je u budžetu za 2020. predviđeno više novca za projekte koji se tiču sporta i omladine.

Milićević i Batez posetili su danas i Sportski savez opštine Inđija, gde je uručena oprema za stoni tenis kupljena u okviru projekta „Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired“.

„Ovaj prekogranični projekat je izuzetno važan za naše građane sa invaliditetom, jer im omogućava socijalnu integraciju i bavljenje sportom na adekvatan način“, rekao je Milićević.

On je naveo da je Pokrajina u protekle tri i po godine uložila više od 760 miliona dinara u infrastrukturne projekte u opštini Inđija, dodajući da je reč o jednoj od najatraktivnijih opština za investitore, sa stopom nezaposlenosti ispod tri odsto, u kojoj se očekuje otvaranje još 1.000 radnih mesta.

Vladimir Batez je izjavio da je Pokrajinski sekretarijat za sport u proteklom periodu, sa 12 miliona dinara, podržao 21 projekat u opštini Inđija. On je izrazio uverenje i da će se tokom sledeće godine sportska hala u Inđiji naći na mapi sportske infrastrukture u Vojvodini.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak kazao je da je saradnja sa Pokrajinom na zavidnom nivou, da sportski kolektivi u toj opštini iz godine u godinu imaju veće bydžete, te da je samo 2019. izdvojeno 125 milona dinara za sportsku infrastrukturu i sportske kolektive.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*