Potpisani ugovori o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave

GRAD SUBOTICA

Gradonačelnici Subotice i Sombora i predsednici opština Ada, Senta i Kanjiža danas su, u prostorijama Severnobačkog upravnog okruga, zaključili ugovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave. Gradonačelnik Bogdan Laban potpisao je ugovor o dodeli sredstava u visini od 3,6 miliona dinara za realizaciju projekta „Protivgradna odbrana – nabavka raketa“, čija ukupna finansijska vrednost iznosi četiri miliona dinara.

GRAD SUBOTICA

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave  Zoran Kasalović rekao je, tim povodom, da je ministar Branko Ružić, uvažavajući vanredno stanje u našoj zemlji i ono što je u ovom trenutku najvažnije – da sačuvamo zdravlje svih nas i svih građana, doneo odluku da se ugovori o odobrenim i dodeljenim sredstvima na konkursu za sredstva za programe lokalne samouprave već tokom marta potpišu sa lokalnim samoupravama, ali bez svečanih skupova.

– Iz Ministarstva smo krenuli ka gradovima i opštinama. Zato ću danas u Subotici, a nakon toga u Novom Sadu i Zrenjaninu, zajedno sa predsednicima opština i gradonačelnicima iz AP Vojvodine dodeliti ugovore, potpisati i na taj način stvoriti uslove da realizujemo ta sredstva – istakao je Kasalović.

Prema njegovim rečima, budžetski fond resornog ministarstva za programe lokalnih samouprava raspolagao je ove godine sa 520 miliona dinara.

– Imali smo četiri cilja. Prvi, najatraktivniji, u iznosu od 364 miliona dinara, odnosio se na projekate značajne za lokalne samouprave, za zapošljavanje i druge programe koji pospešuju život i rad u gradovima i opštinama. Drugi je uvođenje e-uprave i savremene informacione tehnologije, za šta je opredeljeno 52 miliona dinara, a treći, podržan sa 46,8 miliona dinara, za sportske, kulturne i turističke manifestacije. Za četvrti cilj, a to je preventivno delovanje i smanjenje rizika u određenim nepogodama, takođe je obezbeđeno 46,8 miliona dinara. Ove godine smo imali i još jedan predlog, godišnju nagradu koja je bila u izunosu od 10,6 miliona dinara za dobru praksu u opštinama i gradovima. Mislim da će ona postati tradicionalna kako bi pospešili neki takmičarski duh i vrednovali najbolje projekte u opštinama i gradovima – naglasio je Kasalović.

GRAD SUBOTICA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*