Povrće koje treba da jedete svaki dan: Poboljšava varenje i topi salo

Screenshot-

Popularno povrće topi salo, blagotvorno deluje na krv, kao i na probavu, jedite ga svaki dan ako možete.

Mnogi ljudi ne konzumiraju paradajz dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi trebalo. Istraživanja pokazuju da likopen koji se nalazi u rajčicama može da spreči razvoj ćelija raka, posebno raka prostate, želuca i debelog creva. Takođe je korisno da znate da se kuvanjem paradajza povećava nivo likopena.

Paradajz je bogat vitaminom C koji je prirodni antioksidans, a sadrži i vitamin A, gvožđe i kalijum, koji izgraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja nerava i normalne cirkulacije krvi, piše Krstarica, a prenosi N1 Zagreb.

Vitamin K koji se takođe nalazi u paradajzu važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje paradajza može da vam pomogne da kožu održite zdravom i sjajnom.

Paradajz može da smanji i štetu izazvanu konzumiranjem duvana zahvaljujući kumarinskoj i hlorogenoj kiselini koje sadrži.

Ako pokušavate da smršate, paradajz će da vam bude od velike pomoći. Ima malo kalorija, a bogat je vlaknima, što znači da će duže da vas drži sitim i pomogne da se salo bolje topi.

Ako možete, potrudite se da ga jedete svaki dan.

 

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*