Preminula 23 pacijenta, koronavirusom zaraženo još 1.249 osoba

 Srbiji su, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubila 23 pacijenta. Potvrđeno je 1.249 novih slučajeva zaraze od 6.271 testiranog uzorka. Na respiratoru je 141 osoba.

U Srbiji više od 1,5 milion građana dobilo obe doze vakcine

U Srbiji je do sada dato 3.567.751 doza vakcina protiv koronavirusa, a obe doze vakcine primilo je ukupno 1.531.980 građana.

Građanima su na raspolaganju četiri vakcine: „Fajzer/Biontek“, „sputnjik“,“Astra-Zeneka“ i „Sinofarm“

U Beogradu 274 nova slučaja, u ostalim gradovima manje od 50

Od 1.249 slučajeva koronavirusa, koliko je u poslednja 24 sata potvrđeno u Srbiji, najviše je registrovano u Beogradu, njih 274, dok ostali gradovima beleže manje od 50 novoobolelih.

Tako je, na drugom mestu po broju novoobolelih, Novi Sad sa 43 nova slučaja koronavirusa, a slede Niš i Zrenjanin sa po 34 nova slučaja.

U Pančevu je registrovano 32 novoobolelih, a u Kragujevcu 31 novi slučaj koronavirusa.

Na respiratoru 141 pacijent

Na bolničkom lečenju nalazi se 4.497 obolelih od koronavirusa. U najtežem stanju je 141 pacijent i oni se nalaze na respiratoru.

U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite zaražene 402 osobe

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, kovid-19 potvrđen je kod 187 korisnika i 215 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izlečeno je ukupno 5.750 korisnika i 2.843 zaposlenih.

Korisnici za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa, smešteni su u izolaciju, dok su zaposleni kod kojih takva opasnost, u kućnoj izolaciji.

Epidemijska situacija je malo povoljnija. Nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja, posle tri dana.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je opadanje broja novozaraženih svakako dobra vest, ali da treba imati u vidu sa su bili praznici i da se ljudi nisu testirali, tako da je najbolje sačekati da prođu praznici i sagledati pravu situaciju.

Dr Kon je za TV „Prva“ rekao da ne misli da će praznici imati nekakvog uticaja na dalji tok pandemije u Srbiji.

On je istakao da treba da budemo ponosni na sebe, prvenstveno na Beograd, gde je trenutno vakcinisano 43 odsto punoletnog stanovništva.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*