Preminulo šest osoba, manje od 200 novozaraženih

Prema poslednjim informacijama, borbu sa kovidom u Srbiji izgubilo je još 6 osoba, a koronavirus je potvrđen kod 172 ljudi od testiranih 9.895 uzoraka. Na respiratoru je 19 osoba.

Epidemiološki podaci u Srbiji ohrabruju, ali ne i odziv mladih na vakcinaciju. Ujedinjeni festivali Srbije pozvali su mlade da se vakcinišu danas na mobilnom punktu ispred Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Svi studenti koji se vakcinišu, kao i oni koji su već primili vakcinu, dobiće mesec dana besplatnog korišćenja teretane i saune, kao i parkinga u okviru Studentskog centra, koje mogu iskoristiti do kraja godine, dok su Ujedinjeni festivali Srbije pripremili više od 100 ulaznica i raznih nagrada.

Predsednik SANU Vladimir Kostić rekao je da su pandemije i ranije pogađale ljudski rod, ali da sada ne smemo da dozvolimo da one promene naše živote i gledišta.

„Da bismo to postigli, u ovom trenutku jedino oružje koje imamo, po mom dubokom ubeđenju, jeste vakcinacija“, poručuje Kostić.

Danas zaseda komisija Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije koja će odlučivati da li će se vakcina protiv koronavirusa koristiti kod dece od 12 do 15 godina.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek kaže za RTS da očekuje da će komisija dati pozitivnu ocenu, kao i da će se verovatno vakcina prvo preporučiti deci koja boluju od hroničnih bolesti.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*