Preminuo Marinko Rokvić

Izvor: Grand/ Screenshot

Pevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini. Pevač je nedavno smešten u Klinički centar, a njegovo stanje proteklih dana je bilo kritično, javlja RTS.

Rođen je 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mesta su bila popunjena, osim na odseku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umetničko društvo „Nikola Tesla“ u kom je pevao.

Prvu ploču snimio je 1974. godine. Tri godine kasnije na festivalu Ilidža stekao je popularnost sa pesmom Momak veseljak, a naredne je izveo jedan od hitova koji će mu obeležiti karijeru – Zanela me svetla velikoga grada.

Ubrzo su došli i hitovi Snegovi beli opet veju i Da volim drugu ne mogu, koja je dostigla tiraž od 600.000 primeraka.

Rokvić je tokom višedecenijske karijere otpevao veliki broj pesama, objavio 21 studijski album i stekao status jednoj od najboljih pevača narodne muzike.

Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Polomio vetar grane, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj, samo su neki od velikih hitova koje je Rokvić otpevao.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*