Preuzimanje tehnoloških viškova u prosveti sprovodi se u skladu sa važećim propisima

Svake godine bez prepreka i u skladu sa zakonom i Stručnim uputstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovedi se preuzimanja tehnoloških viškova zaposlenih u prosveti. Broj preuzimanja u jednoj godini iznosi od 3.000 do 4.000.

 

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Foruma srednjih stručnih škola iznete su brojne informacije kada je reč o slučaju preuzimanja zaposlenih Željka Marčetića i Natalije Đorđević.

 

Naime, Željko Marčetić je dostavio dopis u kome odustaje od preuzimanja u 13. Beogradskoj gimnaziji zbog nedovoljnog poznavanja engleskog jezika, nakon čega je dogovoreno njegovo preuzimanje u Trgovačku školu. To preuzimanje će se realizovati početkom sledeće sedmice.

 

Profesorka engleskog Natalija Đorđević je dobila preporuku Radne podgrupe ŠU Beograd za preuzimanje u OŠ „Kosta Abrašević“. Nakon saznanja da to preuzimanje nije izvršeno, Radna podgrupa je obavestila Gradsku prosvetnu inspekciju koja je nadležna za postupanje. Uradili su sve što je propisano Stručnim uputstvom ministra.

 

Optužbe za korupciju su vrlo ozbiljne i teške i oni koji ih iznose trebalo bi da ih potkrepe konkretnim imenima i navodima o počinjenom delu kako bi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja moglo da reaguje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*