Prijem za ambasadora Kraljevine Španije

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban primio je večeras ambasadora Kraljevine Španije u Beogradu Raula Bartolomea Molinu. Tokom srdačnog susreta u Plavoj sali Gradske kuće razgovaralo se o intenziviranju ekonomske i kulturne saradnje, odnosima između dve zemlje i španskoj farmaceutskoj kompaniji „Labiana“, jednom od vodećih globalnih proizvođača hrane za životinje, koja je nedavno preuzela svih 100 odsto akcija Veterinarskog zavoda u Subotici.

Gradonačelnik Laban je, tim povodom, izjavio da je novoimenovanom ambasadoru Španije, koji je na dužnost stupio u junu ove godine, poželeo dobrodošlicu i puno sreće u radu tokom mandata u Beogradu i da je Njegovoj ekselenciji predstavio ekonomske i turističke potencijale Subotice, kao i njeno bogato kulturno-istorijsko nasleđe.

– Pored velikog broja poznatih svetskih kompanija koje ovde posluju, u našem gradu odnedavno je prisutan i jedan veliki španski investitor, farmaceutska kompanija ‘Labiana’ koja je stopostotni vlasnik Veterinarskog zavoda u Subotici. To znači otvaranje novih radnih mesta i povećanje izvoza postojećih kompanija, jer ta španska kompanija posluje u više od 50 zemalja. Siguran sam da ćemo biti dobri partneri i da u Subotici mogu da računaju na ono što krasi njene građane, a to je da smo otvoreni za saradnju, da smo dobri domaćini, da profesionalno ispunjavamo svoje obaveze i da ćemo pomoći da i druge kompanije iz Španije, poput ‘Labiane’ koja je pionir investicija iz te zemlje u Srbiji, dođu u naš grad – naglasio je Bogdan Laban.

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Labanu na dobrodošlici i nesvakidašnjem gostoprimstvu, ambasador Raul Bartolome Molina istakao je da se uverio da je Subotica jedan od najlepših gradova u Srbiji.

– Sa gradonačelnikom sam se dotakao više tema, pored ekonomske saradnje razgovarali smo i o uspostavljanju kulturne saradnje i bratimljenju Subotice i pojedinih gradova iz Španije koji su joj slični u arhitektonskom i kulturološkom smislu. Kako je jačanje ekonomskih veza između Španije i Srbije najvažnije, investicija renomirane kompanije ‘Labiana’ je veoma bitna jer će, pored poboljšanja ekonomskog stanja u ovom gradu, pomoći da mi više izvozimo, a doprineće i upodobljavanju naših farmaceutskih standarda sa standardima Evropske unije – rekao je ambasador Raul Bartolome Molina.

On je podvukao da je kupovina Veterinarskog zavoda u Subotici od strane kompanije „Labiana“ do sada najveća i najvažnija španska investicija u Srbiji i da smatra da će ona doprineti jačanju ekonomskih veza grada Subotice i cele Srbije sa Španijom.

Medijima se obratio i predsednik kompanije „Labiana“, Manuel Ramos. Prema njegovim rečima, zaposleni u Veterinarskom zavodu u Subotici, kao delu grupacije „Labiana“, stručni su i izuzetno profesionalni, posebno kada je reč o biološkim inovacijama, zdravlju životinja i farmaceutskim standardima.

Sastanku su prisustvovali gradski menadžer Zagorka Panić i saradnici ambasadora Raula Bartolomea Moline.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*