PROMOVISAN PROJEKAT O BEZBEDNOSTI DECE U SAOBRAĆAJU (VIDEO)

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić prisustvovao je promociji projekta „Edukacija učenika u oblasti bezbednosti saobraćaja“ namenjenog učenicima trećeg i četvrtog razreda osnovne škole.

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve, tokom prvog polugodišta, realizuje edukaciju u oblasti bezbednosti saobraćaja za sve učenike osnovnih škola na teritoriji Grada Novog Sada od prvog do četvrtog razreda.

-Grad Novi Sad već treću godinu sporovodi projekat edukacije o bezbednosti u saobraćaju. Smatramo da je kontinuiranost tog procesa veoma bitna kako bi se smanjio broj stradalih u saobraćaju. Grad Novi Sad  je pionir u ovakvoj vrsti edukacije i smatramo da bi i drugi gradovi trebalo da slede njegov primer kada je reč o unapređenju bezbednosti u saobraćaju. Osim 16 000 dece uzrasta od prvog do četvrtog razreda koja će proći obuku, nastojaćemo da te aktivnosti proširimo i na više razrede osnovne škole, a takođe planiramo da organizujemo takmičenja za škole u poznavanju saobraćajne kulture, te da najbolje među njima budu i nagrađene- rekao je Aleksandar Kravić.

Promoterka Centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju Marina Tucaković objasnila je da se edukacija sastoji iz teorijskog i praktičnog dela.

-Nakon stečenih teoretskih znanja, deca sama ili u paru uče na poligonima da prelaze ulicu i upoznaju se sa svim potencijalnim opasnostima na koje mogu naići kao učesnici u saobraćaju, bilo da su pešaci ili biciklisti. Učenici takođe dobijaju dve vrste flajera na kojima su predstavljene potencijalne opasnosti u saobraćaju iz kojih uče kako da na pravi način postupe u određenoj situaciji. Učenici u okviru projekta dolaze organizovano na naše poligone na Novosadskom sajmu gde im prenosimo dodatna znanja o tome kako da se ponašaju u saobraćaju kao biciklisti- naglasila je Marina Tucaković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*