Promovisana 73 nova doktora nauka na Univerzitetu u Novom Sadu

Фото: uns.ac.rs

NOVI SAD: Univerzitet u Novom Sadu promovisao je 73 nova doktora nauka, i to 30 s Fakulteta tehničkih nauka, 19 s Medicinskog, 11 s Prirodno-matematičkog, osam s Filozofskog, dva s Pravnog i po jednog s Ekonomskog fakulteta, Poljoprivrednog i iz interdicisplinarne oblasti rodnih studija (u okviru Asocijacije centara za interdisicplinarne i multidisciplinarne studije i istraživanja Univerziteta u Novom Sadu).

Foto: uns.ac.rs

Svečana promocija novih doktora nauka Univerziteta u Novom Sadu održana je u Amfiteatru Rektorata.

Nove doktore nauka Univerziteta u Novom Sadu promovisao je rektor Univerziteta prof. dr Dejan Jakšić, koji je zajedno s prorektorkom za nastavu prof. dr Sanjom Podunavac Kuzmanović uručio diplome novim doktorima nauka. Svečanosti je prisustvovao i prorektor za nauku prof. dr Stevan Stankovski.

Upućujući čestitke novim doktorima nauka Univerziteta u Novom Sadu, rektor Jakšić je istakao da na Univerzitetu trenutno studira oko 50.000 studenata, a da svega nekoliko stotina njih stigne do odbrane doktorske disertacije.

Naglasio bih da nije bitan samo cilj već i put koji prelazite, poručio je rektor tom prilikom, kazao je rektor.

Kako je dodao u obraćanju, prevazilazeći izazove s kojima su se suočavali, novi doktori nauka su se istovremeno izgrađivali i kao ličnosti.

Nadam se da ćete svoja znanja i sposobnosti koristiti za dobrobit ovog društva koje je mnogo uložilo u vas i ima velika očekivanja, kazao je rektor Jakšić.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*