Proširen kolovoz u delu Ulice Matije Gupca

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević obišao je danas ulicu Matije Gupca u kojoj su okončani radovi na proširenju kolovoza sa četiri na pet metara, u dužini od 480 metara, od Ulice Otona Župančića do Ulice Blaška Rajića. Za realizaciju ove investicije iz gradskog budžeta obezbeđeno je pet miliona dinara.

Proširenjem ove ulice za jedan metar Stanovnici mesnih zajednica „Prozivka“ i „Centar III“ će mnogo brže i lakše stizati do centra grada, izjavio je Radivojević, i dodao da je Ulica Matije Gupca sada postaje prava alternativa Ulici Braće Radić.

– Sledeće sedmice ćemo, u Mesnoj zajednici ’Gat’, takođe za jedan metar proširiti Palmotićevu ulicu, na delu od Gundulićeve do Bačke ulice. Na toj deonici Gundulićeva ulica je jednosmerna i postoji veliki problem pristupa tog dela grada na Somborski put. Proširenjem Palmotićeve rešiće se taj saobraćajni problem – najavio je Predrag Radivojević.

Upitan o dinamici radova vezanih za rekonstrukciju dela ulice Maksima Gorkog, odnosno proširenje kolovoza u zonama raskrsnica sa ulicama Braće Radić i Štrosmajerovom dodavanjem dodatne saobraćajne trake za leva skretanja iz Ulice Maksima Gorkog, Radivojević je rekao da se sve odvija prema planu i da veruje da će radovi na toj deonici najfrekventnije gradske saobraćajnice biti završeni u roku, do 25. decembra.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*