Putin Makronu: Neprihvatljivo mešanje u stvari Belorusije

epa06075548 Russian President Vladimir Putin (R) and French President Emmanuel Macron (L) speak during their bilateral meeting on the sidelines of the G20 summit in Hamburg, Germany, 08 July 2017. The G20 Summit (or G-20 or Group of Twenty) is an international forum for governments from 20 major economies. The summit is taking place in Hamburg from 07 to 08 July 2017. EPA/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT
MOSKVA –

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu da je neprihvatljivo mešanje u unutrašnje poslove Belorusije ili pritisak na lidera te zemlje, saopštila je danas pres služba Kremlja.

Putin i Makron su u telefonskom razgovoru izrazili interes za brzo rešavanje situacije u Belorusiji, prenosi Tass.

putin i makron jpg

„Prilikom razgovora o napetoj situaciji u Belorusiji, Putin je istakao da je mešanje u unutrašnje poslove neprihvatljivo“, navodi se u saopštenju.

Dvojica lidera razgovarala su i o situaciji u Libiji i složili se da će nastaviti da razmenjuju stavove o problemu u toj bliskoistočnoj zemlji.

Putin i Mišel o situaciji u Belorusiji

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel razgovarao je danas s ruskim predsednikom o situaciji u Belorusiji.

„Upravo sam razgovarao s predsednikom Putinom o situaciji u Belorusiji. Jedino miran i inkluzivan dijalog može rešiti krizu u Belorusiji“, napisao je Mišel na svom Tviteru.

Putin je ranije danas telefonom razgovarao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kojoj je rekao da je mešanje u unutrašnje stvari Belorusije neprihvatljivo.

IZVOR:RTV

FOTO:EPA MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK /

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*