RADNA GRUPA MINISTARSTVA PRAVDE ZA UVOĐENJE AMBER ALARMA

LOGO

Ministarstvo pravde preuzelo je koordinacionu i vodeću ulogu za izradu zakona kojim će se regulisati način uvođenja i funkcionisanje „Amber alarma“, koji treba da doprinese efikasnijem i bržem pronalaženju nestale dece.

Ministarstvo pravde je pre nekoliko dana formiralo mešovitu Radnu grupu, koju, pored predstavnika Ministarstva pravde, čine i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Radna grupa biće proširena i na predstavnike Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

LOGO

Tokom izrade teksta zakona biće konsultovani i u sam proces uključeni predstavnici medija, kao jednog od najbitnih faktora za uspešno funkcionisanje tog alarma.

Predstavnici Ministarstva pravde su se sastali i sa predstavnicima Fondacije „Tijana Jurić“, koja je i pokrenula inicijativu za uvođenje „Amber alarma“.

Na sastanku je iskazana nedvosmislena podrška Ministarstva pravde i cele države uvođenju alarma, u cilju bolje i efikasnije zaštite dece.

Uvođenje ovakvog sistema predstavlja još jedan korak koji država preduzima za unapređenje sistema zaštite dece, kroz saradnju svih nadležnih institucija i podršku građana i medija.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*