Rado Savić izabran za zamjenika predsjednika SDS

Glavni odbor Srpske demokratske stranke izabrao je juče  Rada Savića za zamjenika predsjednika Srpske demokratske stranke. Pored izbora zamjenika predsjednika, Glavni odbor SDS izabrao je danas dva nova člana Predsjedništva SDS i to Ivanku Marković i Maju Dragojević-Stojić.

„Izbor dvije dame u Predsjedništvo SDS će začajno doprinijeti kvalitetu rada i ovim smo ispunili naša nastojanja da i u Predsjedništvu i u Glavnom odvoru SDS imamo što više predstavnika manje zastupljenog pola. Mislim da će Predsjedništvo mnogo dobiti izborom dvije dame u svoj sastav“ – kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović neposredno nakon sjednice Glavnog odbora SDS.

Na sjednici koja je održana danas u Istočnom Sarajevu promovisani su i novi predsjednici resornih odbora u Srpskoj demokratskoj stranci kao i direktor Političke akademije SDS. Potvrđen je i izbor članova Izvršnog odbora SDS, koji je održao konstitutivnu sjednicu neposredno nakog sjednice Glavnog odbora kojom je predsjedavao novoizabrani zamjenik predsjednika SDS Rado Savić.

„Srpska demokratska stranka učestovaće u radu Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, ali smatramo da materijal koji je ponuđen za sjednicu je sramotan i nedostojan i na osnovu tog materijala ne može se graditi zajedništvo a ni strategija odgovora Republike Srpske na izazove koje slijede za Republiku Srpsku. Daćemo doprinos na način na koji mi to vidimo, s tim da moramo da kažemo da nismo učestvovali u pripremi za ovu sjednicu“ – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Novoizabrani zamjenik predsjednika SDS Rado Savić zahvalio se predsjedniku Šaroviću i Glavnom odboru na izboru i ukazanom povjerenju.

„Ovo je velika čast za svakog čovjeka, pogotovo što se radi o stranci koja je stvorila Republiku Srpsku i bila jedan od njenih stubova i ubijeđen sam da će tako biti i u budućnosti.“ – kazao je Savić.

„Zahvaljujem se predsjedniku SDS Mirku Šaroviću što je uvažio zaključke Aktiva žena SDS a koji se tiču većeg uključivanja žena u glavne organe Srpske demokratske stranke. Time je potvrđena opredjeljenost SDS za poboljšanje položaja žena u Republici Srpskoj“ – kazala je profesorica Ivanka Marković, članica Predsjedništva SDS.

„Trudiću se svim silama da opravdam povjerenje, da jačamo zajedno Srpsku demokratsku stranku pred lokalne izbore naredne godine. Hvala i predsjedniku i Gllavnom odboru SDS na ukazanom povjerenju“ – kazala je Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

izvor BL PORTAL

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*