Rukometaši Vojvodine ponovo u trenažnom procesu

Фото: Jovica Nikolić s loptom/Seha liga

NOVI SAD: U petak je na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije definitivno potvđeno da je poništena aktuelna sezona Superlige zbog nemogućnosti da se nastavi dalje sa takmičenjem zbog koronavirusa.

Foto: Jovica Nikolić s loptom/Seha liga

I pored toga što je šampionat prekinut, rukometaše Vojvodine trener Boris Rojević sa svojim saradnicima okupiće ih sutra i u naredne dve sedmice treniraće u aktuelnom sastavu.

– Dva meseca ekipa nije u zajedničkom trenažnom procesu, bez lopte. Tokom prinudne pauze, svi igrači su dobili program rada od kondicionog trenera. Pošto ćemo pripreme za sledeću sezonu početi sredinom jula, bilo bi to mnogo pauze za igrače. Zato ćemo ove dve sedmice da iskoristimo da radimo s loptom, da ne izgube osećaj, potom da obnovimo i poboljšamo neke elemente, ujedno biće to prilika i da se obrati pažnja na individualan rad. Ovaj period iskoristićemo da razgovaramo sa igračima o predstojećoj sezoni, videćemo s kojim od njih ćemo nastaviti saradnju, odnosno okončati. Posle dvonedeljnog treniranja, igrači će ponovo da dobiju program koji moraju da ispoštuju I da pripremljeni dođu na početak priprema sredinom jula – rekao je Boris Rojević.

Vojvodina će od jeseni paralelno igrati dve lige, domaću Superligu i regionalnu Seha ligu.

– U sledećoj sezoni imaćemo mnogo utakmica, bukvalno igraćemo sreda – subota, pa nam je potrebno da imamo i veći broj igrača. Biće to teško ispratiti na visokom nivou. Zbog poznate situacije, kako za sada stvari stoje, imaćemo i manji buyet nego ove sezone, pa ćemo da budemo primorani da angažujemo mnogo više mlađih igrača.

Rukovodstvo Vojvodine već je razgovaralo sa nekoliko već angažovanih igrača o produženju saradnje, ali i onim koji će od jeseni obući crveno-beli dres.

– Prvo razgovaramon sa onim igračima koji su već bili u klubu, biće tu mnogo promena. Oni imaju prednost, a potom ćemo da vidimo koga da dovedemo. Već smo dogovori uslove sa nekoliko igrača, nismo potpisali još ugovore, ali je korektno da prvo raščistimo sa onim igračima na koje ne računamo.

Boris Rojević će i dalje da bude trener juniorske reprezentacije Srbije.

– Generaciju 2000. godišta očekuje Evropsko prvenstvo u Austriji i Italiji. Umesto u avgustu, ono će da se održi u januaru 2021.godine, to bi trebalo da se definitivno potvdi u junu. Mi bi trebalo da igramo u Austriji, a u grupi, pored domaćina, još su Island i Norveška – podsetio je Rojević.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*