RUSKI LEKARI PO ZNANJE O VENSKOJ ESTETICI DOŠLI U BEOGRAD

Едукатори

Beograd, 28. 01.2020. – Znanje i medicina ne poznaju granice. Srbija je kao lider u lečenju proširenih vena laserskom metodom ugostila 15 lekara iz Rusije, Kazahstana i Belorusije  na edukaciji u Evropskom trening centru za vaskularnu estetiku. Centar je osnovao dr Petar Dragić, naš, a svetski priznat hirurg sa najvećim brojem laserskih operacija vena na svetu, sa ciljem da lekari širom sveta dolaze u Beograd po znanje i veštine u oblasti venske estetike.

– Drago mi je što je moj rad i razvoj učinio da našu zemlju postavim ispred mnogih velikih i jačih zemalja na svetu i da pokažem našim lekarima da znanje i medicina ne poznaju granice. Veliki broj mojih kolega u Evropi i svetu izrazilo je interesovanje da se takođe usavršava u metodama koje primenjujem. Želeo sam da ih dovedem u Beograd, da u naš grad dovedem svet, najbolje svetske hirurge i lekare, bilo kao edukatore ili da se usavršavaju na našim obukama. Verujem da srpska medicina ima sjajne potencijale i vrhunske lekare od kojih i naše kolege iz inostranstva  imaju šta da nauče i sa kojima će u budućnosti sarađivati – istakao je dr Petar Dragić.

Edukatori

Glavni edukator na treningu osim dr Petra Dragića bio je brazilski vaskularni hirurg dr Kasuo Mijake, jedan od najvećih autoriteta u toj oblasti i izumitelj laserske metode.

– Veoma je lako naučiti i primeniti savremenu lasersku metodu CLaCS, najteži je deo naučiti o flebologiji, kako ubrizgati u venu, a sama metoda sa svim uputstvima koje sam razvio nije teška. Najveća prednost CLaCS-a je sigurnost, bez pigmentacije na koži, pacijent se zadržava ukupno dva sata, sa klasičnom operacijom gubi  se mnogo više vremena, pacijent je morao da dolazi svake nedelje ili dva puta tokom nedelje na preglede, takođe, to je moderna neinvazivna metoda bez kapi krvi koja se obavlja tokom cele godine – rekao je dr Mijake.

Tokom osmočasovnog treninga edukatori su lekarima prikazali najsavremeniju metodu u otklanjanju zdravstvenog i estetskog problema proširenih vena i ispucalih kapilara. Program je obuhvatio prikaz nekoliko pacijenata sa jasnom i izraženom venskom problematikom i njihovo lečenje pomoću najsavremenije laserske metode, kao i prikaz kapilarnog problema  i njegovo lečenje. Ruske kolege bile su u prilici da učestvuju i u „hands-on“ radionici kako bi se i oni direktno upoznali sa navedenim metodama i tehnikama.

 

Dr Sergej Savinov flebolog iz Simferopolja iz Rusije izuzetno je zadovoljan mogućnošću da se edukuje o savremenoj metodi lečenja proširenih vena.

– Vrlo intenzivna obuka sa glavnim ciljem da se nauči tehnologija koja se odavno primenjuje u klinici „Dr Dragić“. Baza znanja koju smo videli nas je zadivila svojom savremenošću i profesionalnošću – istakao je dr Savinov.

Grupa lekara iz Rusije je prva koja je došla na praktičnu obuku u oblasti venske estetike. U Evropskom tening centru za vensku estetiku tokom cele godine dolaziće lekari iz svih krajeva sveta kako bi se upoznali sa najuspešnijom metodom rešavanja problema proširenih vena i ispucalih kapilara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*