РУСКИ ЛЕКАРИ ПО ЗНАЊЕ О ВЕНСКОЈ ЕСТЕТИЦИ ДОШЛИ У БЕОГРАД

Едукатори

Београд, 28. 01.2020. – Знање и медицина не познају границе. Србија је као лидер у лечењу проширених вена ласерском методом угостила 15 лекара из Русије, Казахстана и Белорусије  на едукацији у Европском тренинг центру за васкуларну естетику. Центар је основао др Петар Драгић, наш, а светски признат хирург са највећим бројем ласерских операција вена на свету, са циљем да лекари широм света долазе у Београд по знање и вештине у области венске естетике.

– Драго ми је што је мој рад и развој учинио да нашу земљу поставим испред многих великих и јачих земаља на свету и да покажем нашим лекарима да знање и медицина не познају границе. Велики број мојих колега у Европи и свету изразило је интересовање да се такође усавршава у методама које примењујем. Желео сам да их доведем у Београд, да у наш град доведем свет, најбоље светске хирурге и лекаре, било као едукаторе или да се усавршавају на нашим обукама. Верујем да српска медицина има сјајне потенцијале и врхунске лекаре од којих и наше колеге из иностранства  имају шта да науче и са којима ће у будућности сарађивати – истакао је др Петар Драгић.

Едукатори

Главни едукатор на тренингу осим др Петра Драгића био је бразилски васкуларни хирург др Касуо Мијаке, један од највећих ауторитета у тој области и изумитељ ласерске методе.

– Веома је лако научити и применити савремену ласерску методу CLaCS, најтежи је део научити о флебологији, како убризгати у вену, а сама метода са свим упутствима које сам развио није тешка. Највећа предност CLaCS-a је сигурност, без пигментације на кожи, пацијент се задржава укупно два сата, са класичном операцијом губи  се много више времена, пацијент је морао да долази сваке недеље или два пута током недеље на прегледе, такође, то је модерна неинвазивна метода без капи крви која се обавља током целе године – рекао је др Мијаке.

Током осмочасовног тренинга едукатори су лекарима приказали најсавременију методу у отклањању здравственог и естетског проблема проширених вена и испуцалих капилара. Програм је обухватио приказ неколико пацијената са јасном и израженом венском проблематиком и њихово лечење помоћу најсавременије ласерске методе, као и приказ капиларног проблема  и његово лечење. Руске колеге биле су у прилици да учествују и у „hands-on“ радионици како би се и они директно упознали са наведеним методама и техникама.

 

Др Сергеј Савинов флеболог из Симферопоља из Русије изузетно је задовољан могућношћу да се едукује о савременој методи лечења проширених вена.

– Врло интензивна обука са главним циљем да се научи технологија која се одавно примењује у клиници „Др Драгић“. База знања коју смо видели нас је задивила својом савременошћу и професионалношћу – истакао је др Савинов.

Група лекара из Русије је прва која је дошла на практичну обуку у области венске естетике. У Европском тенинг центру за венску естетику током целе године долазиће лекари из свих крајева света како би се упознали са најуспешнијом методом решавања проблема проширених вена и испуцалих капилара.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*