Ružić: Od ponedeljka nastava na daljinu u srednjim školama u Vojvodini

učenici, đaci, onlajnIzvor: Pixabay/ Steven Weirather

U srednjim školama u Vojvodini od ponedeljka će se održavati nastava na daljinu, saopštilo Ministarstvo prosvete.

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, rekao je da je Tim za škole, na sastanku održanom 5. januara 2022. godine doneo odluku da se od ponedeljka, 10. januara 2022. godine nastava u svim srednjim školama na teritoriji AP Vojvodina organizuje po trećem modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

„Prioritet, kao i do sada, je da sačuvamo zdravlje i bezbednost svih u obrazovnom sistemu. Tim za škole doneo je odluku da srednjoškolci u AP Vojvodina, od ponedeljka 10. januara, kada za njih počinje drugo polugodište, nastavu prate na daljinu, odnosno po trećem modelu organizacije obrazovno-vaspitnog rada“, istakao je Ružić.

On je naveo, da će Tim za škole i dalje budno pratiti situaciju i da je sledeća sednica Tima za škole zakazana za 13. januar 2022.godine.

Za učenike srednjih škola u Vojvodini, drugo polugodište počinje 10. januara, za osnovce 17. januara, dok će, prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za ostale učenike drugo polugodište početi 24. januara 2022.godine.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*