Ružić poželeo uspešan početak nove akademske godine

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je danas uspešan početak nove akademske godine brucošima, studentima, rektorima, dekanima i profesorima.

Ružić poželeo uspešan početak nove akademske godine

Ružić je u poruci brucošima naveo:

“Dragi brucoši,

Kažu da je svaki period života važan. Svako ko je studirao pamti taj period vrlo dobro, siguran sam, i po tome što spoznaje odgovornosti odraslog čoveka, životni pravac – čime ćemo se baviti i kakvi ćemo ljudi biti. I ovaj period jeste veoma važan. Naučićete da samo vrednim i upornim radom možete postići rezultate, biti ponosni na njih i za to „ubirati plodove“.

Shvatićete da vam je glas, potkovan znanjem, najmoćnije oružje i simbol za samopouzdanje. Prihvatićete i da put ka sreći nije lak, pun je lepih i manje lepih trenutaka.

Na putu koji je pred vama biće puno izazova, ali do uspeha jedino tako i može da se ide. Svaki izazov biće i važna životna lekcija, samo ako odlučimo da je pronađemo. Želim vam da ne zaboravite da ste važan deo našeg društva, da se svi radujemo vašim uspesima ali, pre svega, vašoj sreći.

Kao ministar resora koji je fokusiran na unapređenje obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, kao neko ko je siguran da su sa vama profesori potpuno posvećeni svom plemenitom pozivu i miran da su sa vama kolege studenti i studentske organizacije koje će vam biti potrebna podrška, mogu samo da vam poželim srećne studije i puno uspeha u narednim godinama“.

U pismu studentima, prvi potpredsednik Vlade je naveo:

„Dragi studenti,

Iza vas je godina nimalo laka za studiranje i svestan sam da neki od vas nisu imali puno prilike da se upoznaju sa kolegama s obzirom na to da su predavanja mahom bila onlajn. Ponosan sam na vas kako ste uspeli da pokažete i prilagodljivost i odlučnost, ali ste i jedni druge podržavali, pomagali i uspešno prebrodili izazove.

Kao što znate, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zahvaljujući odličnoj saradnji sa SKONUS-om, iznedrio je nov zakon o studentskom organizovanju, te vas pozivam da sve mehanizme iskoristite, jer mi vaš glas, predloge i ideje želimo da čujemo.

Pozivam vas i da uvek imate na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, i u njima nadasve uživate. Državi trebaju mladi spremni da se bore za „bolje sutra“, koji će svojim znanjem, naučnim i istraživačkim doprinosom ubrzati njen ekonomski i društveni razvoj.

Činićemo sve da obrazovanje bude dostupno svima vama, da svako od vas dobije mogućnost da tokom celog života kvalitetno uči, odnosno da se svestrano lično i profesionalno razvija.

Želim vam uspešnu akademsku godinu.“

Ružić je pismo uputio i rektorima, dekanima, predsednicima, direktorima i profesorima:

„Uvaženi rektori, dekani, predsednici, direktori i profesori,

Vaši napori da prethodnu godinu obeleženu pandemijom prebrodite najbolje moguće i nikako nauštrb studenata i obrazovanja, učinili su nas ponosnim i zahvalan sam vam na tome.

U svim okolnostima, pa i ovim, pronalazite u sebi dovoljno snage, znanja, umeća i nadahnuća da odolite svim iskušenjima svog odgovornog i plemenitog poziva. Verujem da ćete u svojim studentima uspešno razvijati ključne ljudske i civilizacijske vrednosti, a da će oni svojim vrednim i predanim učenjem, vaše napore u punoj meri podržati.

Iznedrićete još mnogo sjajnih pojedinaca koji će svoja zaposlenja pronaći na mnogim eminentnim pozicijama i na taj način doprineti razvoju našeg društva. Radujem se svakom njihovom uspehu.

U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uvek ćete pronaći partnera da obrazovanje na kojem počivaju temelji naše države i društva bude dostupno i najkvalitetnije moguće svakom građaninu.

Želim vam svima uspešnu akademsku godinu!“, navodi se u pismu Ružića.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*