Ružić: Proces sticanja znanja nije ugrožen, danas uputstvo

epa08637255 Sanitized chairs and desks stand in a classroom at the Dusko Radovic elementary school in Belgrade, Serbia, 31 August 2020. Schools are officially opening the new school year, complying with health protocols due to the coronavirus pandemic, including a limited number of students, social distancing, and wearing protective face masks. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
BEOGRAD –

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić najavio je da će danas školskim upravama biti upućena konkretna uputstva kojima će biti definisane i one situacije kada i ukoliko dođe do potrebe da đaci poprave neku ocenu, to urade i u neposrednom kontaktu u školama.

Ružić je juče u Skupštini Srbije rekao da proces sticanja znanja zbog prelaska na onlajn nastavu neće biti ugrožen.

On je podsetio da je Vlada Srbije na osnovu preporuka Kriznog štaba donela uredbu koja tretira pitanje prelaska na onlajn nastavu, koja se tiče starijih razreda od petog do osmog razreda i srednjih škola, uz preporuku da to urade i visokoškolske ustanove.

škola, školske, klupe, korona

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podsetiću vas da je i pre početka školske godine ostavljena mogućnost roditeljima da se opredele da li žele da njihova deca pohađaju nastavu na daljinu ili na konvencionalan načina, rekao je Ružić.

Podsetio je da će raspust trajati od 21. decembra do 15. januara, a da će se nastava za učenike do tada odvijati onlajn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*