ŠABAC: Spajanjem prigradskih naselja rešen višedecenijski problem

Tokom vikenda počelo je asfaltiranje puta koji spaja Jevremovac i Letnjikovac, dužine 800 metara. Vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara i kompletno se finansira iz budžeta grada. Očekuje se da radovi budu završeni u utorak.

Foto: Sajt Grada Šapca

  • Put koji prolazi i pored novog groblja nije važan samo za meštane ova dva naselja, nego i okolnih sela. Ako znamo da Jevremovac ima pet hiljada žitelja, a Letnjkovac oko četiri hinjde, onda je jasno koliki je značaj puta, ukazuje Milan Gajić, član Saveta MZ „Jevremovac”.

Prema rečima Nikole Veselinovića, predsednika MZ „Letnjikovac”, današnji dan je važan datum za meštane Letnjikovca i Jevremovca jer će rešiti višedecenijski problem povezivanja.

– Očekujemo veliko rasterećenje i bezbedniji saobraćaj, što je vrlo važno za ovaj kraj, imajući u vidu da je ovde novo groblje ali i škola koju pohađa 700 đaka, kaže Veselinović. On napominje da je ovo samo jedna od akcija koju su na Letnjikovcu i Jevremovcu pokrenuli sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenović, kome se ovom prilikom i zahvalio. Početku asfaltiranja najvažnije popreče deonice koja povezuje dva prigradska naselja Jevremovac i Letnjikovac, prisustvovao je gradonačelnik Šapca. On je istakao da u budžetu ima dovoljno novca da sve planirane ulice i putevi budu asfaltirani.

– Ono što su građani tražili, sada smo u prilici da uradimo i reč je samo o spremnosti firmi koje smo angažovali i vremenskih prilika. Zahvaljujem se na saradnji mesnim zajednicama Letnjikovac i Jevremovac i građanima, a svim nevernim Tomama koji se ne bave politikom već cirkusom koji pokušavaju da naprave od našeg grada kao što su od Srbije, poručujem da rade beskoristan posao. Ovo je važno – da se srede putevi i ulice, voda i kanalizacija tamo gde nedostaju, a da bi to bilo moguće, potreban je novac. Mi novca imamo u budžetu, uspeli smo i da uštedimo, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da država gradu Šapcu i dalje duguje 30 miliona evra i kada bi taj novac bio vraćen, stiglo bi se u svaku ulicu i svako domaćinstvo, svuda gde nedostaje bazična infrastruktura.
– Plan nam je da u naredne četiri godine sva prigradska naselja budu potpuno urbanizovana, a to znači da imaju sve što postoji i u gradu, zaključio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Dosada je asfaltirano više od 20 ulica, koa i brojni putevi na seokso području. Ukupno je za kapitalne investicije planirano više od milijardu dinara.

IZVOR DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*