Saradnja Srbije i Rusije u oblasti odbrane izuzetno dobra

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane.

Stefanović je, ocenivši da je ova saradnja izuzetno dobra, ukazao na poseban značaj činjenice da je Srbija ove godine prvi put bila jedna od 11 država suorganizatora Međunarodnih vojnih igara, u kojoj je održano takmičenje u disciplini „Čuvar reda“.

On je izrazio zadovoljstvo nastavkom razvijene vojnotehničke saradnje i ujedno uputio poziv za učešće ruskih predstavnika na predstojećem vojnotehničkom sajmu „Partner 2021”, koji se u  oktobru održava u Beogradu.

Potpredsednik Vlade je preneo zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci koju Rusija pruža Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, posebno u ovim teškim trenucima koje srpsko stanovništvo proživljava na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovoj oceni, aktuelna situacija, u kojoj Priština nametanjem novih jednostranih mera krši slobode kretanja, predstavlja nastavak nepoštovanja Briselskog sporazuma.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije odlučno prate politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića da Srbija bude faktor stabilnosti u ovom delu Evrope, ali da ne dozvoli ugrožavanje bezbednosti Srba koji žive u našoj južnoj pokrajini, zaključio je Stefanović.

Saradnja Srbije i Rusije u oblasti odbrane izuzetno dobra

Autor: mod.gov.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*