Sedam crnogorskih policajaca nogama, rukama i pendrecima tukli Pljevljaka

Седам на једнога, полиција туче младића у Пљевљима (Принтскрин Јутјуб)
Sedam na jednoga, policija tuče mladića u Pljevljima (Printskrin Jutjub)

PODGORICA – Najmanje sedam policajaca tuklo je 13. maja u Pljevljima nogama, rukama i pendrecima 21-godišnjeg O.M. iako on nije pružao nikakav otpor, čime su prekoračili ovlašćenja i povredili prava tog mladića, konstatovao je Savet za građansku kontrolu rada policije.

Savet za građansku kontrolu rada policije istakao je da očekuje reakciju Odeljenja za unutrašnju kontrolu policije, pišu podgoričke „Vijesti”.

Prema njihovim podacima iz pljevaljskog tužilaštva, taj predmet je u fazi izviđaja.

Policajci sa opremom za razbijanje demonstracija tukli su 21-godišnjaka tokom protesta građana protiv hapšenja vladike Joanikija i sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske i tu policijsku „akciju” zabeležile su kamere.

„Na kadrovima dostupnog snimka se vidi da O.M. koji nije pružao nikakav otpor, najmanje sedam policijskih službenika udaraju nogama, rukama i pendrecima. Broj udaraca koje je primio O.M. je značajan”, naveli su iz Saveta, prenosi Beta.

Na snimku se, kako su dodali, vidi da jedan od policajaca koji ga je takođe udarao, podiže desnu ruku kao znak kolegama da prestanu sa udaranjem nakon čega svi prisutni policajci prestaju da udaraju O.M.

„Savet je na osnovu dostupne dokumentacije i video-zapisa, ocenio da su policijski službenici CB Pljevlja u postupanju prema građaninu O. M. prekoračili ovlašćenja zbog čega je došlo do povrede prava”, piše u zaključku Saveta.

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*