Seničić: Od juna bez testova za ulazak u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku i Egipat

Foto: Pixabay

Od početka juna biće ukinuti testovi za ulazak u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku i Egipat, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

Foto: Pixabay
Kako je rekao za Pink, meriće se temperatura i poštovaće se socijalno distanciranje kako bi turizam, kao takav, zaživeo u punom obliku.
Bitno je da vodimo računa o smeštajnim objektima da li će se puniti do kraja. Švedski sto je ove godine kao takav nemoguć zbog okupljanja velikog broja judi. Doručak će biti služen standardno za stolovima, a ono što može da predstavlja problem jeste smanjen kapacitet hotela ili smanjen obim prevoznih sredstava„, dodao je Seničić.
Seničić je objasnio i šta može da se desi ukoliko se razbolite i dobijete temperaturu na letovanju.
Nije novost da putno zdravstveno osiguranje ne pokriva neke vrste lečenja od nekih virusa. Ne postoji osiguranje koje zbog proglašene pandemije pokriva ovu vrstu bolesti. Važno je da turisti znaju da standardna polisa osiguranja pokriva kompletnu negu do momenta kada se dijagnostikuje da imate virus, čak i testiranje koje bi se obavilo na licu mesta„, rekao je on.
Ako se ispostavi da ste pozitivni, ostaje još da se utvrdi da li ćete biti deportovani u karantin u svoju zemlju, ili ostajete na trenutnoj lokaciji.
Postoji još procedura koje treba da se uspostave. Da li će turista biti vraćen u svoju zemlju u karantin ili će se to sprovoditi na destinaciji na kojoj se nalazi, mislim da je to verovatnije, da će biti u karantinu u zemlji u kojoj se nalazi„, istakao je Seničić.
O ceni smeštaja u Grčkoj za ovu godinu Seničić je rekao da nema informacija da su aranžmani poskupeli.
Ono što je prodato pre epidemije, time raspolažemo. Cene koje su bile u tom trenutku, u februaru i martu bile su kao i prošle godine. Veliki broj aranžmana je uplaćen kada su bili jeftiniji nego u samoj sezoni. Nisu više cene, a verovatnoća je da će doći do pada cena kada je reč o hotelskom i apartmanskom smeštaju„, zaključio je on.
Autor: Pink

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*